Χρήστος Δάβρης:
Ο Χρήστος Δάβρης με αφορμή τις εμφανίσεις του στο HollyWood μίλησε στο neolaia.gr για τον ίδιο, τα τραγούδια που έχει γράψει και φυσικά για τη μουσική!

unnamed

Ο Χρήστος Δάβρης με αφορμή τις εμφανίσεις του στο HollyWood μίλησε στο neolaia.gr για τον ίδιο, τα τραγούδια που έχει γράψει και φυσικά για τη μουσική!

Στο HollyWood η μουσική βραδιά είναι γεμάτη πειραματισμούς άλλα και σεβασμό με τραγούδια από τη νεότερη ελληνική μουσική καθώς και τη κρητική μουσική παράδοση, προσδίδοντας αρχικά έναν ακουστικό χαρακτήρα που θα καταλήξει σε ξεφάντωμα!

Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε:

 

  • Χρήστο από πού να ξεκινήσουμε; Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά με τη μουσική;

Ήμουν 13 ετών όταν προσπάθησα με κάποια φλογέρα που είχα σπίτι, να ακούσω και στη συνέχεια να αναπαράγω μια μουσική μελωδία. Αργότερα, μετά από δύο χρόνια περίπου, ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο έγχορδο. Ήμουν στο δίλημμα «κιθάρα, μπουζούκι ή λαούτο». Τελικά, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η μισή καταγωγή μου.

  • Έχεις κάνει μουσικές σπουδές; Πώς έμαθες να παίζεις και να τραγουδάς;

Δυστυχώς ή ευτυχώς όχι. Ξεκίνησα έχοντας δασκάλους στο λαούτο τον Πέτρο Καρμπαδάκη και τον Γιώργο Σκορδαλό. Αργότερα, συνέχισα μόνος μου προσπαθώντας να αναπαράγω ότι βρισκόταν στο δρόμο μου. Μεγαλύτερο μάθημα αποτέλεσαν οι ώρες πάνω στο πάλκο. Εκεί βγήκαν τα περισσότερα. Το τραγούδι ήταν από παλιά στην καθημερινότητα μου, τραγουδούσα παράλληλα με αυτούς που άκουγα και νόμιζα ότι τραγουδάω. Ακόμα το νομίζω…

  • Αρχικά ασχολήθηκες με την κρητική μουσική. Στην πορεία σου όμως διακρίνουμε κι άλλα είδη μουσικής μέσα στο ρεπερτόριο σου. Που οφείλεται αυτό;

Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις επιρροές μου. Η καθημερινότητα, οι ασχολίες μου, οι άνθρωποι γύρω μου άλλαξαν μέσα στο χρόνο. Πέρα από αυτό όμως η ασχολία μου με το νεότερο ελληνικό τραγούδι ήταν ένα ακόμα ενδιαφέρον που είχα από τα παιδικά μου χρόνια.

  • Πως επιλέγεις τα τραγούδια που παίζεις στα live σου;

Όλα είναι τραγούδια που με εκφράζουν, μου αρέσουν, μου θυμίζουν πράγματα, μου φέρνουν εικόνες.

  • Πως θέλεις να διαμορφώνεις τη ροή του προγράμματος σου;

Έχω δοκιμάσει πολλά. Αισθάνομαι την επιθυμία να δημιουργώ ένα πρόγραμμα που ξεκινάει ακουστικά και καταλήγει σε γλέντι. Μια διαδρομή που επιδιώκω να εξελίσσεται κλιμακωτά και ευελπιστώ να είναι αμφίδρομη.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Έχεις γράψει κάποια τραγούδια. Από πού επηρεάστηκες περισσότερο για να τα γράψεις και πως θα τα χαρακτήριζες;

Από εμπειρίες προσωπικές αλλά και άλλων. Όσο ζεις συλλέγεις συναισθήματα, εικόνες που σε κάνουν να θέλεις να εκφραστείς.

Θα χαρακτήριζα αυτά τα τραγούδια ακουστικά και ερωτικά.

  • Σ αρέσει περισσότερο να ακούς ένα τραγούδι σου από ένα live ή από μία ηχογράφηση που έχει λάβει χώρα σ’ ένα στούντιο;

Μ αρέσει περισσότερο το ζωντανό. Είναι πιο αυθεντικό, επηρεάζουν πολλά. Σε μια σκηνή ακόμα και το λάθος ίσως να δημιουργήσει στη συνέχεια κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις προβάρει. Αυτό δεν θα το πετύχεις στο στούντιο τόσο εύκολα.

  • Για πόσα πράγματα πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να γράψει τραγούδια;

Ο άνθρωπος τραγουδάει γι’ αυτό που αισθάνεται, γι αυτό που βλέπει, γι’ αυτό που κάνει ή του κάνουν. Αλλάζουν τα τραγούδια γιατί αλλάζει ο άνθρωπος. Όλα διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες και τα θέλω του. Επομένως, τα πράγματα εκείνα για τα οποία μπορεί κάποιος να γράψει ένα τραγούδι είναι πολλά. Απλώς είναι συνάρτηση του χρόνου. Κι όλο αυτό θεωρώ ότι επαναλαμβάνεται σαν την ιστορία.

  • Τι είναι αυτό που σου χει δώσει χαρά μέσα από τη μουσική;

Μέσα από την μουσική επικοινωνείς, γνωρίζεις, διασκεδάζεις, μελαγχολείς. Αυτό είναι το μεγαλείο της. Να αποτελεί ένα τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους χωρίς στην πραγματικότητα να τους μιλάς. Με τη μουσική δημιουργείς πλήθος συναισθημάτων που στη συνέχεια εισχωρούν ξανά μέσα σου. Η αμφίδρομη σχέση συναισθημάτων μέσω της μουσικής είναι η μαγεία.

  • Πότε θα γίνει το επόμενο live σου και ποιοι θα είναι οι συντελεστές της ορχήστρας σου;

Το επόμενο live θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή HolyWood Stage στις 12 Νοεμβρίου, που αποτελεί έναν πραγματικά αξιόλογο χώρο με πολύ ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Γενικότερα,  με συνοδεύουν μουσικά ο Ανδρέας Αρβανίτης στη λύρα, στην ασκομπαντούρα και στην γκάιντα, ο Μιχάλης Σκουτέλης στα τύμπανα και στα κρουστά και ο Θανάσης Σκουτέλης στο μπάσο.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια γύρω από τη μουσική;

Σίγουρα μια δισκογραφική δουλειά. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, θα δείξει. Αυτό που πρώτα απ’ όλα θέλω, είναι να παίζω και να τραγουδάω για αυτούς που έρχονται ή θα έρθουν, για αυτούς που έχουμε πιει ή θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί μαζί… Η παρέα και τα συναισθήματα είναι που μένουν. Κι η μουσική με τον τρόπο της βοηθάει.

Μαζί του οι:

Ανδρέας Αρβανίτης / Λύρα, ασκομπαντούρα, γκάϊντα
Μιχάλης Σκουτέλης / Τύμπανα, κρουστά
Θανάσης Σκουτέλης / Μπάσο

Eισιτήριο προπώλησης 8 € με δωρεάν μπύρα ή κρασί
(viva.gr 11876 Public, Seven spots, RELOAD, Media Markt και σε επιλεγμένα πρατήρια “bp-EKO”)
www.vivapayments.com/el-gr/network
είσοδος 10 € με δωρεάν μπύρα ή κρασί.
2η μπύρα, κρασί 5€
2ο ποτό 8€
special ποτό 9€
cocktail 9€
Φιάλη(Whiskey Tequila Vodka Rum Jin κ.α.) κομπλέ με τα παρελκόμενα στα 4 άτομα 80€ !
Μπουκάλι κρασί στα 2 άτομα 30€ !
1η Φιάλη με τα εισητήρια 40€ !
1ο Μπουκάλι κρασί με τα εισητήρια 10€ !

Η κράτηση για τραπέζι γίνεται ΧΩΡΙΣ υποχρέωση φιάλης!

Εξασφαλίστε έγκυρα τις θέσεις σας, παίρνοντας τα εισιτήρια σας στην προπώληση http://www.viva.gr/tickets#filter=.venueGroupId1115
όπως κάνοντας κράτηση στα τηλέφωνα του
HolyWood Stage
Λεωφ. Βουλιαγμένης 289 (πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
Τηλ.: 210 9700418 & 6942657651
| Email: info@holywoodstage.gr
Facebook: https://www.facebook.com/holywoodstage.gr@www.holywoodstage.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
0'
20 - 19
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;