Το ιταλικό είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς της κουζίνας. Αντικειμενικά, ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά; ή την πίτσα; Φτιάξε ένα ελαφρύ αλλά και απολαυστικό γεύμα για τους φίλους, την οικογένεια ή την πάρτη σου σε λιγότερα απο 7 βήματα!
Φαγητό που θα σε ταξιδέψει στους δρόμους και τα εστιατόρια της Ιταλίας χωρίς να επιβαρύνει την σιλουέτα σου.
Παρακάτω θα συναντήσεις μερικές απο τις πιο νόστιμες, αλλά και υγιεινές, συνταγές για ιταλικό φαγητό.
Για να απογειώσεις την εμπειρία, μην ξεχάσεις να τις συνοδέυσεις με λίγο κρασί!
Σπαγγέτι με φυστίκι, πέστο και σπανάκι
Συστατικά
Αλάτι
450 γρ. σπανάκι
300 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. καβουρδισμένα φυστίκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 κούπας λάδι
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό απο στυμμένο λεμόνι
Πιπέρι (όσο θέλεις)
Εκτέλεση
Βράσε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και, ύστερα, τοποθέτησε το σε ένα μπολ παγωμένο νερό μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, ψιλόκοψε το.
Βράσε τα μακαρόνια μέχρι να είναι έτοιμα.
Όσο τα μακαρόνια βράζουν, φτιάξε το πέρσο. Βάλε τα φυστίκια στο μπλέντερ με το σκόρδο. Πρόσθεσε τον μαϊντανο, το λάδι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμόνι και 1/3 κουταλιάς του γλυκού πιπέρι και αλάτι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί.
Συνδύασε τα μακαρόνια με το πέστο και καλή όρεξη!
Ελαφρύ Φετουτσίνι Alfredo
Συστατικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. τριμμένο λεμόνι (περνάς το εξωτερικό του λεμονιού απο τον τρίφτη)
2. κ.γ. αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
Αλάτι
2 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
350 γρ. φετουτσίνι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το τρίμμα λεμονιού και το σκόρδο και σωτάρισε τα μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
Πρόσθεσε το αλεύρι και τηγάνισε τα για λίγο, ανακατεύοντας συχνά.
Πρόσθεσε το γάλα και 3/4 κουταλιού του γλυκού και ανακάτεψε για 3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Θα λιώσουν σε λιγότερο απο ένα λεπτό, και τότε πρόσθεσε τον μαϊντανό. Η σάλτσα τελείωσε.
Όσο η σως σιγοβράζει, βράσε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente.
Ανακάτεψε τα έτοιμα μακαρόνια με την σάλτσα και καλή όρεξη!
Ένα ελαφρύ ριζότο
Συστατικά
1/2 κούπα ρύζι για ριζότο
1/2 κούπα κριθάρι
1 κ.σ.λάδι
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκελίδας σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κούπα χωμό κότας
400 γρ. ψιλοκομμένα σπαράγγια
170 γρ. μανιτάρια
60 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλε το ρύζι και το κριθάρι σε βραστό νερό και βράσε τα 15-20 λεπτά.
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμυδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σώταρε τα για 5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Στράγγιξε το νερό. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και 1/4 του ζωμού κότας στο ρύζι. Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε το να “γίνει” μέχρι το ρύζι και το κριθάρι να είναι μαλακά. Αυτό θέλει περίπου 6-8 λεπτά.
Πρόσθεσε το σπαράγγι και τα μανιτάρια και ανακάτεψε τα όλα μαζί για 8-10 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).
Βγάλε το τηγάνι απο το μάτι. Βάλε τον υπόλοιπο ζωμό, το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακάτεψε το ριζότο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πασπάλισε το με το τρίμμα λεμονιού και τελείωσες!
Ριγκατόνι με μελιτζάνα και τυρί
Συστατικά
460 γραμμάρια μελιτζάνα
2 1/2 κούπες αλέυρι
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
2 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι
4 κούπες σάλτσα μαρινάρα
220 γρ. ριγκατόνι
Εκτέλεση
Κόψε την μελιτζάνα σε κύβους. Τοποθέτησε τους σε αλατόνερο για 15 λεπτά. Στράγγιξε το νερό και άσε τους να στεγνώσουν.
Συνδύασε μια κούπα αλεύρι με αλάτι και πιπέρι σε ενα μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακάτεψε 2 αυγά με το γάλα. Σε ένα τρίτο μπωλ, ανακάτεψε το αλεύρι με την παρμεζάνα.
Ρίξε τους κύβους μελιτζάνας στο πρώτο μπωλ, μετά στο δεύτερο και μετά στο τρίτο. Τηγάνισε τα στο λάδι (σε μέτρια θερμοκρασία) μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. στέγνωσε τα με χαρτί κουζίνας και συνδύασε τα με την σάλτσα μαρινάρα.
Βράσε τα μακαρόνια μέχρι να είναι έτοιμα. Ανακάτεψε τα με την σάλτσα και σέρβιρε.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
03-01-2024
Μενίδι
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά