ΕΚΠΑ: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων»
Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) διάρκειας δύο (2) ετών

μεταπτυχιακά1

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) διάρκειας δύο (2) ετών, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Master of Sciences (ΜΔΕ-M.Sc.) «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β 1703/14.06.2016).

Η έναρξη του ΠΜΣ ορίζεται τον Ιανουάριο 2017 και θα περιλαμβάνει τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα για την ολοκλήρωσή του.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων: Κάτοχοι πτυχίου Ιατρικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας τμημάτων Α.Ε.Ι./Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής (§1, άρθρο 4, Ν. 3685/08).

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 30, κατ’ ανώτατο όριο. Η εγγραφή στο Π.Μ.Σ. συνεπάγεται συνεισφορά κάθε φοιτητή στα σχετικά λειτουργικά έξοδα, και ανέρχεται σε 1000 (χίλια) ευρώ ανά εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ιδιοχείρως ή με ταχυαποστολή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (βλ. παρακάτω) φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση που οι υποψήφιοι προμηθεύονται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή κατεβάζουν από την ιστοσελίδα www.grammateia.med.uoa.gr.
  2. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (αναγνώριση τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής).
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων.
  5. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο περιγράφονται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΠΜΣ.
  6. Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές, σε σφραγισμένο φάκελο, υπογεγραμμένο από το άτομο που δίδει τη συστατική επιστολή.
  7. Πιστοποίηση γνώσης αγγλικής γλώσσας (π.χ. Lower).
  8. Πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού βασικών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (ή επικυρωμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση).
  9. Επικυρωμένη φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  10. Αντίγραφο σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (αν υπάρχει).
  11. Επιστημονικές εργασίες και δημοσιεύσεις των υποψηφίων (αν υπάρχουν).
  12. Αποδεικτικά που δηλώνουν επιστημονική ή εργασιακή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος (αν υπάρχουν).
  13. Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράφεται: «Δηλώνω ότι στην αίτησή μου για υποψηφιότητα συμμετοχής στο Π.Μ.Σ. “ Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων” του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 έχω επισυνάψει τα δικαιολογητικά 1, 2, 3, 4 5, 6, 7, 8, 9 καθώς και 10, 11, 12 (αν υπάρχουν),  σε μορφή πρωτοτύπων εγγράφων ή επικυρωμένων γνήσιων αντιγράφων. Δηλώνω, επίσης, ότι όσα πιστοποιητικά έχω καταθέσει σε μορφή απλού φωτοτυπημένου εγγράφου προς απόδειξη των στοιχείων που αναφέρω στο βιογραφικό μου σημείωμα (δικαιολογητικό 2) είναι γνήσια και έχουν αληθές περιεχόμενο».

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή με βάση τα παραπάνω δικαιολογητικά και ατομικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, καθώς και 5λεπτη powerpoint παρουσίαση σχετικού με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. θέματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά έως και 14/11/16:

Γραμματεία Π.Μ.Σ. (κ.κ. Μ. Σαγροπούλου, Α. Καλύβα)

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος, πλησίον γρ. Διοίκησης)

Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου, Γουδί 115 27

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2013225

e-mail: mastercamh@med.uoa.gr

Ο Διευθυντής Σπουδών του ΠΜΣ

Γεράσιμος Κολαΐτης

Αναπληρωτής  Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής

Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;