EDEN Open Classroom 2016: Ανοίγει τις πύλες του στην Ελληνογερμανικη Αγωγή
Διεθνές συνέδριο στην Ελληνογερμανική Αγωγή – συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»

1-1

Διεθνές συνέδριο στην Ελληνογερμανική Αγωγή – συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Open Discovery Space συνεχίζει και φέτος τις δράσεις της, ξεκινώντας με ένα συνέδριο-συνάντηση με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» (http://openschool2016.ea.gr/). Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ) σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2016.

Η θεματική του συνεδρίου αλλά και το σύνολο των Open Discovery Space δράσεων που προτείνονται για εφαρμογή κατά τη φετινή σχολική χρονιά αποδίδουν στο σχολείο τα χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού και καινοτόμου «οικοσυστήματος», που μετέχει ενεργά τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα. Το σχολείο αυτό αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης,  την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Είναι το ίδιο  σχολείο που εντάσσει στην εκπαιδευτική διαδικασία τον σχολικό κήπο, ένα κοντινό μουσείο, την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της και πορεύεται ως ένας ισότιμος κοινωνικός εταίρος.

Οι δύο βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι η Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research and Innovation) και ο Καθολικός Σχεδιασμός για τη Μάθηση (Universal Design for Learning). Για τον πρώτο, το ζητούμενο είναι ο ρόλος του σχολείου στην οικοδόμηση μίας καλύτερης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία. Για τον δεύτερο, η επανασχεδίαση των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών μεθόδων και η ενσωμάτωση εναλλακτικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες και γνωστικά στιλ όλων των μαθητών, με στόχο τη δημιουργία ενός δημοκρατικού σχολείου.

Μια σειρά εργαστηρίων θα εστιάσουν στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών μέσω της τέχνης στο πλαίσιο των δράσεων Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο (http://www.lstt.eu/) και Παγκόσμια Όπερα Επιστήμης http://globalscienceopera.com/

Επίσης, στο συνέδριο θα διοργανωθούν σεμινάρια με αντικείμενα:

•    Εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενισχύουν την καλλιέργεια θετικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας, εμπιστοσύνης, συνεργασίας, ενσυναίσθησης
•    Τον ρόλο των επιστημονικών ανακαλύψεων στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
•    Τη συγγραφή και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων στα προγράμματα Erasmus+ KA1 & KA2
•    Τη χρήση μικρής διάρκειας Μαζικών Διαδικτυακών Ανοικτών Μαθημάτων (MOOCs) για τη χρησιμοποίηση διαδικτυακών εργαστηρίων στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
•    Καλές πρακτικές σχολικής καινοτομίας

Τέλος, μαθητές θα παρουσιάσουν δραστηριότητες που συνδυάζουν τις τέχνες με τις επιστήμες σε ένα Μαθητικό Φεστιβάλ Αστρονομίας που συνδιοργανώνεται με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και οι σύνεδροι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ακόλουθη σελίδα: http://openschool2016.ea.gr/?q=registration-conference

Αν ψάχνεις περισσότερα σεμινάρια τότε κάνε Like στην σελίδα μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;