28η Οκτωβρίου: Τι μπορείς να κάνεις στο Μουσείο της Ακρόπολης;
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, το Μουσείο της Ακρόπολης παρέχει μοναδικές ευκαιρίες ψυχαγωγίας για ηλικίες απο 8 μέχρι 108 ετών!

akropoli

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, το Μουσείο της Ακρόπολης παρέχει μοναδικές ευκαιρίες ψυχαγωγίας για ηλικίες απο 8 μέχρι 108 ετών!

Αρχικά, ανήμερα την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα ανοίξει τις πόρτες του για παιδιά από 8 έως 12 ετών ώστε να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα χρησιμοποιώντας απλά ένα νέο δανειστικό σακίδιο με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Με την βοήθεια του ειδικά σχεδιασμένου εκπαιδευτικού έντυπου υλικού, των παιχνιδιών και διαφόρων άλλων εκπλήξεων, τα παιδιά -αλλά και οι γονείς- θα περιηγηθούν στους διαδρόμους στου μουσείου μαθαίνοντας, με fun τρόπους, νέα πράγματα!

Οι γονείς μπορούν να παραλάβουν το σακίδιο απο το γραφείο πληροφοριών επιδεικνύοντας απλά μια ταυτότητα.

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως, την ημέρα εκείνη, οι χώροι του Μουσείου θα μείνουν ανοιχτοί απο τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην μόνιμη έκθεση του μουσείου αλλά και στην περιοδική έκθεση “Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων”.

Κάθε Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, γίνονται θεματικές παρουσιάσεις “Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων” και«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο» απο τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές

Οι παρουσιάσεις του πρώτου ξεκινούν στη 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά, ενώ του δεύτερου στις 8 μ.μ. στα ελληνικά και στις 6 μ.μ. στα αγγλικά.

Σε αυτές τις μοναδικές εμπειρίες, έρχεται να προσθέσει το εστιατόριο του Μουσείου το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 12 το βράδυ. Ωστόσο, για τυχόν ενδιαφερόμενους, καλύτερα να γίνει κράτηση εγκαίρως.

Απο τις 8 το βράδυ και μετά, το εστιατόριο θα φιλοξενεί γνωστούς μουσικούς της αθηναϊκής τζαζ σκηνής.

Για εκείνους που δεν ενδιαφέρονται τόσο για φαγητό, αλλα περισσότερο για ποτό, υπάρχει η δυνατότητα για ένα αλμυρό ή γλυκό πιάτο με ποτό σε ένα εξαιρετικό σημείο του μουσείου, στο οποίο δεν γίνεται κράτηση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;