Οικονομική ενίσχυση φοιτητών: Τι προβλέπει η νέα τροπολογία;
Ψηφίστηκε νέα τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση φοιτητών! Τι προβλέπει; Δείτε όσα γνωρίζουμε!

οικονομική ενίσχυση φοιτητών

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτική τροπολογία που αφορά την οικονομική ενίσχυση φοιτητών ΑΕΙ μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Την τροπολογία είχαν καταθέσει 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δεκτή ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Κάνε like στο neolaia.gr και ενημερώσου πρώτος για ΟΛΑ τα νέα που αφορούν τους φοιτητές!

Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας».

“Με δεδομένες τις επικρατούσες δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες η ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων φοιτητών αποτελεί προϋπόθεση για τις σπουδές τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας”, τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Η Τροπολογία – Προσθήκη

Άρθρο…

Στην παρ. 1 του άρθρου 23 με τίτλο «Σύστημα υποτροφιών και δανείων» του ν. 2083/1992 (ΦΕΚ Α΄ 159/21-9-1992) «Εκσυγχρονισμός της  Ανώτατης Εκπαίδευσης»  όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο δ ως εξής:

«δ) Στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.»

Οι προτείνοντες βουλευτές

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Βάκη Φωτεινή

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθία

Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Σεβαστάκης Δημήτριος

Τζούφη Μερόπη

Οι Προϋποθέσεις, οι Δικαιούχοι και η Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσα στο επόμενο διάστημα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;