Η 5η διοργάνωση των Διεθνών Βραβείων LafargeHolcim αναζητά έξυπνες λύσεις για βιώσιμες πόλεις
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων!

ΑΓΕΤ-Ηρακλής

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου Εταιριών Ηρακλής, διοργανώνει για 5η χρονιά τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim, τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον τομέα των βιώσιμων κατασκευών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων αναζητά και αναδεικνύει κορυφαία έργα επαγγελματιών και καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς που συνδυάζουν τις αειφόρες και αποδοτικές λύσεις με την αρχιτεκτονική αριστεία και ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.
Πιο αναλυτικά, η κύρια κατηγορία του διαγωνισμού των Βραβείων LafargeHolcim απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστικές εταιρίες και φοιτητές συναφών επιστημών, που δίνουν αειφόρες λύσεις σε τεχνολογικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά θέματα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Τα υποψήφια έργα θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης και να έχουν μεγάλη πιθανότητα εκτέλεσης, ενώ η κατασκευή τους δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν τις 4 Ιουλίου 2016.

Επιπλέον, φοιτητές και νέοι επαγγελματίες από 18 έως 30 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην κατηγορία «Επόμενη Γενιά» και να υποβάλουν τις φρέσκες και καινοτόμες ιδέες τους ανεξάρτητα από την πιθανότητα υλοποίησης του έργου. Η τελική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού είναι η 21η Μαρτίου 2017.
Τα έργα αξιολογούνται και βραβεύονται βάσει της τοποθεσίας όπου υλοποιούνται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή-Αφρική και Ασία-Ειρηνικός.

Σε κάθε περιοχή έχει συσταθεί κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, ώστε να αξιολογούν όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές βάσει της ολιστικής προσέγγισης των πέντε στόχων για αειφόρες κατασκευές του Ιδρύματος LafargeHolcim. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια αξιολόγησης καλύπτουν τα εξής: καινοτομία και δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας σε άλλες εφαρμογές, ηθικά πρότυπα και κοινωνική ενσωμάτωση, πόροι και περιβαλλοντική επίδοση, οικονομική βιωσιμότητα και συμβατότητα, και αισθητική.
Οι νικητές της κάθε επιμέρους περιοχής θα ανακοινωθούν σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο μισό του 2017.

Τα 15 έργα που θα διακριθούν με τα Χρυσά, Ασημένια και Αργυρά Βραβεία LafargeHolcim προκρίνονται αυτομάτως στον παγκόσμιο διαγωνισμό Βραβείων LafargeHolcim το 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα www.lafargeholcim-foundation.org/Awards.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΗΜ
35 - 37
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;