Γιατί δεν πρέπει να γυμνάζεσαι όταν έχεις νεύρα!
Τα έντονα συναισθήματα σε συνδυασμό με την σωματική άσκηση πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος!

 

running-04

Τα έντονα συναισθήματα σε συνδυασμό με την σωματική άσκηση πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος!

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, τα άτομα που αισθάνονται κάποια συναισθηματική αναστάτωση, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος μέσα στην επόμενη ώρα. Εξίσου αυξάνεται ο κίνδυνος, αν κανείς υποβάλλεται σε έντονο σωματικό στρες, όπως χειρωνακτική εργασία και γυμναστική.

Ψυχική και σωματική καταπόνηση υπερτριπλασιάζουν τον κίνδυνο να «πυροδοτηθεί» έμφραγμα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Άντριου Σμιθ του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Καναδά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό Circulation, όπου παρουσίασαν πως ανέλυσαν στοιχεία από 12.461 άτομα με μέση ηλικία 58 ετών, στο πλαίσιο της διεθνούς μελέτης INTERHEART, η οποία μελέτησε ασθενείς που έπαθαν για πρώτη έμφραγμα σε 52 χώρες.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις δραστηριότητες τους πριν πάθουν το έμφραγμα.

Η έρευνα έδειξε ότι ο θυμός, η στεναχώρια και η σωματική καταπόνηση φαίνονται να αυξάνουν ανεξάρτητα τον κίνδυνο εμφράγματος, εκτός απο τους “κλασικούς” παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπέρταση κ.α.

Το συμπέρασμα ήταν πως τόσο η ακραία συναισθηματική πίεση, όσο και η σωματική, έχουν παρεμφερή επίπτωση στο σώμα, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και μειώνοντας τη ροή του αίματος προς την καρδιά.

Το τελευταίο μπορεί να αποβεί μοιραίο, ειδικά αν οι αρτηρίες ενός ανθρώπου εμφανίζουν ήδη στένωση λόγω της προϋπάρχουσας δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας στο εσωτερικό τους.

Οι ερευνητές διευκρίνησαν πως η δουλειά τους δεν ακυρώνει τα καρδιαγγειακά οφέλη από την τακτική σωματική άσκηση.

«Συστήνουμε σε όποιον είναι θυμωμένος ή στεναχωρημένος και θέλει να ασκηθεί, να μην πιέζει πολύ τον εαυτό του». διευκρίνησε ο δρ. Σμιθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;