Eύκολες συνταγές για φοιτητές: Ο απόλυτος οδηγός!
Συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο εύκολες συνταγές για φοιτητές, αφιερωμένο στους πρωτοετείς και σε όσους δε ξέρουν να μαγειρεύουν γενικότερα!

collage

Συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο εύκολες συνταγές για φοιτητές: Μακαρόνια, τηγανητές πατάτες, εύκολα και γρήγορα γλυκά…ό,τι θες!

Επιτέλους ήρθε η μεγάλη στιγμή, μένεις μόνος στο σπίτι. Πλέον όμως δεν έχεις κανένα να σου μαγειρεύει και εσύ δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις , από που να ξεκινήσεις…

Συμπάσχουμε, ταυτιζόμαστε και όλα τα συναφή γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε πάνω από 20 εύκολες συνταγές για φοιτητές.

Ξεκινάμε από τα βασικά, πώς ας πούμε να φτιάξεις μακαρόνια και φτάνουμε μέχρι και γλυκά που ναι μεν είναι εύκολο να φτιάξεις αλλά σίγουρα θα τους εντυπωσιάσεις όλους!

Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με νέες συνταγές οπότε κράτησε το και θα γίνει ο απόλυτος οδηγός σου!

Οδηγίες μαγειρικής: Πώς να φτιάξω μακαρόνια;

Σε αλατισμένο νερό που βράζει (θέλει κανένα 20λέπτο, όταν δούμε τις μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμο) ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα οποία γράφει στο κουτί πόση ώρα θέλουν (περίπου ένα 10λεπτο). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Στη κατσαρόλα που τα βράσαμε, πετάμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά.

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Mια κλασική σάλτσα για τα μακαρόνια

Yλικά

  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξερό βασιλικό ή ρίγανη ή δυόσμο Πώς φτιάχνω την σάλτσα;

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, το σωτάρουμε καλά, προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά.

Τέλος βάζουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να δέσει.

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Μακαρόνια με κιμά (για 2 άτομα)

Υλικά για τη σάλτσα

  • κιμά 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος, δύο φορές περασμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη κανελογαρρύφαλο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη μπαχάρι αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κουκασέ
  • λίγο ντοματόπελτέ (1 κουταλάκι)

*για 4 άτομα θέλουμε 400 γραμμάρια κιμά και 300 γραμμάρια κουκασέ.

Οδηγίες μαγειρικής: Πώς φτιάχνω τον κιμά;

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες. Έπειτα βάζουμε το κιμά ανακατεύοντας το καλά για να σωταριστεί. Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο πελτέ (αν θέλουμε το σβήνουμε με λίγο κρασί).

Εν συνεχεία βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχάρι,το κανελογαρύφαλο και τέλος βάζουμε νερό να το σκεπάσει. Το αφήνουμε περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.

Σε άλλα νέα δες εδώ πώς να καθαρίζεις το κρεμμύδι χωρίς να δάκρυα!

Extra Tip

Το τυρί να είναι κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Μπορείτε να πετάξετε και λίγο τυρί μέσα, θα λιώσει και θα γίνει εξαιρετικό (το έκαναν οι Ιταλοί στο Erasmus αυτό, μιλάμε για εξαιρετικό tip απευθείας από Νάπολη)

Άλλες σάλτσες και εύκολες συνταγές για μακαρόνια

Οδηγίες μαγειρικής: Πώς να τηγανίσω τις πατάτες;

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για ΄μας τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες.

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Extra Tip: Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

Eύκολες συνταγές για φοιτητές: Μπορεί να φαίνονται δύσκολες αλλά είναι πολύ εύκολες και θα τους εντυπωσιάσεις όλους με τις γνώσεις που ΔΕΝ έχεις!

Φτιάξε μόνος σου:

Εάν δε σου αρκούν τα παραπάνω τότε δες εδώ:

Και τώρα ήρθε η ώρα για τα γλυκά!

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Γλυκά

Για αρχή θα δούμε εύκολα γλυκά που μπορείς να κάνεις με υλικά που έχεις ήδη στο ψυγείο σου..(περίπου).

Το σίγουρο είναι ότι δε θα κουραστείς, δε θα ξοδευτείς, θα είναι έτοιμα σε πέντε λεπτά και θα είναι πεντανόστιμα.

Ε τι άλλο θέλεις!

 

1. Φράουλες με σαντιγί (όταν είναι στην εποχή τους οι φράουλες και αρκεί να έχεις έτοιμη συκευασμένη σαντιγί στο ψυγείο)


2. «Υποβρύχιο» παγωτό
(Τα υλικά σου: ό,τι γεύση παγωτό έχεις ήδη στην κατάψυξη και μια μπύρα που υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου (ιδανικές οι Αμερικάνικες και οι Βέλγικες με τα πιο «ψαγμένα αρώματα» π.χ. καραμέλας και φρούτων, σου παραθέτω παρακάτω μερικές που από τους Αμερικάνους -που είναι λάτρεις του συγκεκριμένου συνδυασμού- θεωρούνται πολύ καλές επιλογές για να «καταδυθεί» το παγωτάκι σου:

  • Franziskaner Hefe-Weisse 
  • Hoegaarden Wit-Blanche (wheat beer) 
  • Maredsous Triple 10 (tripel) 
  • Chimay Blue Cap ale
  • Maredsous 8 Brune (dubbel) 
  • Samuel Smith’s Nut Brown Ale

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποτήρι, να βάλεις 1 με 2 μπάλες παγωτού και εν συνεχεία να προσθέτεις σιγά, σιγά την μπυρίτσα σου!)
3. «Σοκολατομένα» φρούτα ( Υλικά: όποιο φρούτο εποχής έχεις σπίτι σου σε κομματάκια, και 1 κουβερτούρα για να την λιώσεις. Εκτέλεση: λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν-μαρύ (πρακτικά είναι ένα κατσαρολάκι με νερό στο οποίο πρέπει να «επιπλέει ένα μικρότερο κατσαρολάκι στο οποίο θα βάλεις την κουβερτούρα σου με λίγο γάλα (2 κουταλιές της σούπας). Απλώς ανακάτευε συνεχώς για να μην σου καεί η σοκολάτα. Κατόπιν, μόλις ρευστοποιηθεί, βάλε τα φρούτα της επιλογής σου μέσα ώστε να κάνουν επικάλυψη και τοποθέτησέ τα σε έναν δίσκο στον οποίο να έχεις κόψει και τόποθετήσει λαδόκολλα στις αντίστοιχες διαστάσεις. Και άφησε την σοκολάτα να «κοκαλώσει». Έτοιμα!)

4. Σάντουιτς σοκολάτας

( Υλικά: μερέντα και φέτες ψωμί του τοστ, προαιρετικά και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα. Εκτέλεση: βάζεις όση ποσότητα μερέντα θες ως γέμιση του τοστ σου και το ψήνεις στην τοστιέρα. Προσοχή: ή θα βάλεις λίγη μερέντα ώστε να το ψήσεις χωρίς να σου ξεχυλήσει η ζεστή ρευστή σοκολάτα, ή θα ψήσεις μόνες τις φέτες ψωμί του τοστ και μετά θα βάλεις την υπερπλούσια γέμιση σοκολάτας σου! Εσύ αποφασίζεις! Και στο τέλος, αν σου αρέσει, ρίξε λίγη κανελίτσα πάνω από το γλυκό τοστάκι σου.)

Πάμε τώρα για πιο περίπλοκες συνταγές που θα χρειαστεί να πας στο super market αλλά στη τελική είναι πολύ πιο εύκολες απ’ ότι φαίνονται και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσεις όλους!

Φτιάξε μόνος σου:

Ελπίζουμε οι συνταγές μας να σε βοήθησαν! Εάν θέλεις να γράψουμε για κάποια συνταγή εύκολα βήματα ώστε να την καταφέρεις άφησε μας ένα σχόλιο 🙂

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2 
 0 
 0 
 0