10 πράγματα που δεν ήξερες για το
Με αφορμή την κυκλοφορία του teaser trailer του "Lemony Snicket: Μια σειρά απο ατυχή γεγονότα" απο το Netflix, σου παρουσιάζουμε μερικές πληροφορίες που δεν γνώριζες για την υπόθεση!

Lemony Snicket μια σειρά απο ατυχή γεγονότα

Με αφορμή την κυκλοφορία του teaser trailer του “Lemony Snicket: Μια σειρά απο ατυχή γεγονότα” απο το Netflix, σου παρουσιάζουμε μερικές πληροφορίες που δεν γνώριζες για την υπόθεση!

Ο Lemony Snicket είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας των βιβλίων, Daniel Handler. Ο Snicket έχει γράψει πολλές βιογραφίες παιδιών και είναι ο αφηγητής της ιστορίας της οικογένειας Baudelaire στο “Μια σειρά απο ατυχή γεγονότα”.

 

Το “Μια σειρά απο ατυχή γεγονότα” είναι μια σειρά απο 13 παιδικά βιβλία, γραμμένα απο τον Snicket, τα οποία ακολουθούν τις ταραχώδεις ζωές των οργανών Baudelaire, της Violet, του Klaus και της Sunny.

Τα παιδιά βρίσκονται υπο την κηδεμονία του δολοφονικού συγγενή τους, κόμη Olaf, ο οποίος θέλει να κλέψει την κληρονομιά τους και συνεχώς σκηνοθετεί διάφορες καταστροφές για να τα εξουδετερώσει.

Τα παιδιά, παρ’ όλα αυτά καταφέρνουν να ξεφύγουν κάθε φορά.

Ας μάθουμε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την υπόθεση!

1. Την διήγηση όλης της σειράς των βιβλίων την έχει αναλάβει ο συγγραφέας τους, Lemony Snicket, ο οποίος πολύ συχνά αποπειράται να παραπλανήσει τον αναγνώστη αλλάζοντας το θέμα και μιλώντας για την χαμένη του αγάπη, Beatrice.

2. Απο την μέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς, το Σεπτέμβριο του 1999, τα βιβλία έχουν αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα θαυμαστών, αναγνώριση απο τους κριτικούς βιβλίους και εμπορική επιτυχία παγκοσμίως.

3. Έχουν καταφέρει να μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη, σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και σύντομα, η υπόθεση τους θα κυκλοφορήσει και ως σειρά του Netflix!

4. Τα βιβλία έχουν πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα απο 60 εκατομμύρια αντίγραφα και, επίσης, έχουν μεταφραστεί σε 41 γλώσσες.

Lemony-Snicket_3097478b

5. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ενα περιβάλλον διαχρονική περίοδο που δεν ταυτίζεται με κάποια εποχή αλλά παρουσιάζει στοιχεία του 19ου αιώνα και της δεκαετίας του 1930.

6. Η υπόθεση των πρώτων 7 βιβλίων ακολουθεί την ίδια βασική πατέντα. Τα ορφανά πάνε στο σπίτι ενός νέου κηδεμόνα σε ένα νέο μέρος, όπου ο κόμης Olaf εμφανίζεται και προσπαθεί να πάρει την περιουσία τους με διάφορους τρόπους.

7. Κάθε βιβλίο συνεχίζει απο το σημείο που τελείωσε το προηγούμενο.

 

8. Η τοποθεσία των γεγονότων του κάθε βιβλίου εμφανίζεται στον τίτλο του βιβλίου. Τα πρώτα 12 βιβλία έχουν παρηχητικούς τίτλους.

9. Η διήγηση του Snicket, όπως και τα σχόλια του, είναι χαρακτηριστικώς κυνικά και μελαγχολικά.

10. Ο Snicket αναλαμβάνει και την μετάφραση των λεγομένων του μικρότερου ορφανού, της Sunny, που στα πρώτα βιβλία χρησιμοποιεί λέξεις και προτάσεις που καταλαβαίνουν μόνο τα αδέρφια της. Στην συνέχεια, οι προτάσεις της κρύβουν, συχνά, κρυφά νοήματα.

 

via GIPHY

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0 
 0 
 1 
 0