Νέες προσθήκες στο Facebook!
Ο όμιλος Facebook ανακοίνωσε πως έκανε άλλη μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα υπηρεσιών του.

facebook_reuters-1

Ο όμιλος Facebook ανακοίνωσε πως έκανε άλλη μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα υπηρεσιών του.

Ανάμεσα στις 101 γλώσσες του Facebook περιλαμβάνονται πλέον ακόμα τρεις γλώσσεις, η κορσικανική, η μαλτέζικη και η γλώσσα φουλάνι.

Δεκάδες χιλιάδες όροι της ιστοσελίδας μεταφράστηκαν σε αυτές τις τρεις γλώσσες και οι χρήστες μπορούν απλά να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους για να τις έχουν!

Συγκεκριμένα, τα κορσικανικά, τα οποία μιλούν 120.000 άνθρωποι, κυρίως στο γαλλικό νησί της Μεσογείου, θεωρούνται από την UNESCO γλώσσα υπο εξαφάνιση.

Τα φουλάνι, απο την άλλη, είναι η γλώσσα που μιλούν σχεδόν 25 εκατομμύρια Αφρικανοί οι οποίοι έχουν διασκορπιστεί σε περίπου 20 χώρες, γίνεται η όγδοη αφρικανική γλώσσα που εντάσσεται στον κοινωνικό δίκτυο.

Όπως έχει ήδη πραγματοποιηθεί για 40 γλώσσες του Facebook, την μετάφραση ανέλαβαν εθελοντικά χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου,όπως εξήγησε η συντονίστρια του προγράμματος Βανινά Μπερνάρ-Λεονί.

“Σημείο εκκίνησης ήταν το παράδειγμα των Βρετόνων”, κατοίκων της δυτικής Γαλλίας, “οι οποίοι είχαν αρχίσει μια συνεργατική μετάφραση του Facebook στα βρετονικά” εξηγεί η Μπερνάρ-Λεονί που μιλούσε κορσικανικά με τους παππούδες της και τώρα τα μιλά με την κόρη της.

“Το 2014, ήρθα σε επαφή με το Facebook, το οποίο μας ζήτησε να μεταφράσουμε έναν πρώτο όγκο όρων. Συγκεντρώσαμε ανθρώπους που μιλούν κορσικανικά, οι οποίοι είναι επίσης αγγλόφωνοι και γνωρίζουν την ψηφιακή τεχνολογία. Στη συνέχεια, έθεσαν στη διάθεσή μας την εφαρμογή της συνεργατικής τους μετάφρασης, όπου όλοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση”.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook σε μια γλώσσα διαφορετική από τα αγγλικά.

Η ιδέα της μετάφρασης προκάλεσε πανικό, περισσότεροι από 2.000 ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στη μετάφραση περίπου 25.000 όρων μέσα σε δύο χρόνια, με ένα σύστημα συλλογικής ψήφου για την επιλογή μεταξύ των διαφόρων προτάσεων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;