Ταξίδι στον χρόνο: Μαγαζιά που σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή!
Η Αθήνα, μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι μια μοντέρνα πόλη, αλλά ψάξεις καλά, μπορείς να συναντήσεις μέρη που δεν θυμίζουν τίποτα απο την εποχή σου!

Athens-City-Break

Η Αθήνα, μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι μια μοντέρνα πόλη, αλλά ψάξεις καλά, μπορείς να συναντήσεις μέρη που δεν θυμίζουν τίποτα απο την εποχή σου!

Προφανώς, εδώ δεν πρόκειται να μιλήσουμε για την Ακρόπολη ή την Πλάκα. Αυτά τα ήξερες και πριν πατήσεις το συγκεκριμένο άρθρο.

Μιλάμε για τα μαγαζιά που δεν θυμίζουν τίποτα απο τα μπαράκια που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη εποχή, αυτά με τα μοντέρνα καθίσματα και την δυνατή μουσική.

Τα έχεις συναντήσει σε ταινίες αλλα ποτέ δεν φανταζόσουν πως μπορείς να βρεθείς μέσα σε ένα τόσο κλασικό μαγαζί. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Υπάρχουν, πράγματι, τέτοια μαγαζιά στην Αθήνα και, όχι απλά είναι κλασικά, είναι πανέμορφα.

Αλεξανδρινό

alexandrino_5

Ρομαντικό, ζωντανό και μποέμ. Έχει την δυνατότητα να συνδυάζει την άνεση ενός χαλαρού μπαρ με την επισημότητα άλλων εποχών. Το προσωπικό του μπαρ είναι απόλυτα επαγγελματικό και αυτό φαίνεται και από το ντύσιμό τους, που είναι μέρος της ρετρό νότας του μαγαζιού.

Μια αίσθηση ποιότητας περιπλανιέται στον αέρα. Το μαγαζί είναι ωραίο για καφέ, ποτό αλλά και φαγητό!

Petit Fleur 

pf

Στην πλατεία Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι, το μικρό παριζιάνικο Petit Fleur, ξεχωρίζει απο μακριά. Εξωτερικά είναι ένα Παριζιάνικο μπαλκονάκι, με τα παρτέρια του κι ένα ποδήλατο να το διακοσμεί. Μικρός, αλλά υπέροχα διακοσμημένος, χώρος.

Στη μια γωνία ένα πιάνο παλιό, στην άλλη μια βιβλιοθήκη με βινύλια και ένα πικ-απ απ’ όπου ακουγόταν τζαζ μελωδίες από περασμένες δεκαετίες.

Σπεσιαλτέ; τ τα ροφήματα σοκολάτας με διάφορες γεύσεις, αλλά κυρίως το κρασί με σοκολάτα.

Το Petit Fleur έχει ανοίξει και σε άλλες περιοχές, όπως το Κολωνάκι και η Κηφισιά, που είναι εξίσου όμορφα!

SpeakEasy

secret-bar-660

Το πιο περίφημο secret bar στο κέντρο της Αθήνας έχει καταντήσει πολύ κόσμο να γυρνάει στα στενά γύρω από το Σύνταγμα και να ρωτάει «Μήπως ξέρετε που είναι το Speakeasy;».

Όσοι το βρήκαν κατάφεραν να απολαυσουν τα εξαιρετικά ποτά τους μέσα σε ένα χώρο που “στολίζεται” απο ρυθμούς jazz, swing και soul. Όλα αυτά, κάτω απο τη γη.

Το SpeakEasy δεν είναι απλά μυστικό, είναι και υπόγειο. Αφού χτυπήσεις το κουδούνι της εισόδου, κατέβεις την σκάλα βρίσκεσαι σε ένα χώρο που τα έπιπλα και οι σιδερένιες πέργκολες του συγκροτούν το περιβάλλον μιας άλλης περιόδου, εκείνης της δεκαετίας του ’50.

Galaxy Bar

287.jpg

Το “Galaxy” δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του Hilton, αν και εκείνο είναι πολύ καλό, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις γι’αυτό το άρθρο.

Το Galaxy είναι ένα απο τα πιο αυθεντικά μαγαζιά στην Αθήνα. Κρυμμένο σε μια στοά στην Σταδίου, απέναντι απο την παλιά Βουλή (στο δείχνει ο Κολοκοτρώνης), αποτελεί must. Το μαγαζί δεν είναι καινούργιο, αντιθέτως, λειτουργεί απο το 1970.

Γιατί μας αρέσει; Όσο και να μας αρέσουν τα μαγαζιά που φαίνονται κλασικά, το συγκεκριμένο μαγαζί ΕΙΝΑΙ κλασικό γιατί ΕΙΝΑΙ άλλης εποχής.

 

Το μέρος θυμίζει ιδιαίτερα τα παλιά αμερικάνικα μπαρ. Ξύλο και το δέρμα κυριαρχούν στο χώρο του. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι με παλιές διαφημίσεις ποτών και αφίσες. Άλλα σημεία είναι γεμάτα με φωτογραφίες απο θαμώνες,Τσαρούχη, Γκάτσο, Παπάζογλου, Καζάν αλλά και την μισή ΕΣΗΕΑ!

Ιπποπόταμος

14_AM37639-960x638

Η ιστορία του συγκεκριμένου μαγαζιού ξεκινάει απο την δεκαετία του 70′. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες δεν παρέμειναν οι ίδιοι.

Άνοιξε το 1978, όταν η οδός Δελφών δεν είχε ακόμα πεζοδρομηθεί, και βρίσκεται στο ισόγειο ενός παλιού αρχοντικού σπιτιού που χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα.

Το μαγαζί, τότε, είχε μεγάλη φήμη ως στέκι και αγαπήθηκε απο πολλές παρέες. Όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το κλεισει, μια παρέα δεν το δέχτηκε και ανέλαβε το μαγαζί. Άλλαξε το χώρο και του έδωσε νέα πνοή.

Ο Ιπποπόταμος ήταν το πρώτο μέρος στην Αθήνα που σέρβιρε χειροποίητη σανγκρία και κρατάει ακόμη τη συνταγή σαν το πιο πολύτιμο μυστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;