Πως το σώμα σου
Τι είναι αυτό που σε προσέλκυσε σε έναν μεγάλο σου έρωτα; Το χιούμορ; Η εμφάνιση; Το στυλ; Ή μήπως είχε να κάνει περισσότερο με τον γενετικό σου κώδικα;

d4db54ea6868c0084c254d7b10fb862f

Τι είναι αυτό που σε προσέλκυσε σε έναν μεγάλο σου έρωτα; Το χιούμορ; Η εμφάνιση; Το στυλ; Ή μήπως είχε να κάνει περισσότερο με τον γενετικό σου κώδικα;

Πράγματι, ένα απο τα μυστικά της έλξης προς ένα άτομο είναι κάτι πολύ λιγότερο “σέξυ”. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature, εξαρτάται απο τον γενετικό σου κώδικα!

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουν το δικό τους “μοναδικό” συνδυασμό λευκοκυτταρικού αντιγόνου (HLA), το οποίο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να ξεχωρίσει τα ‘δικά μας’ κύτταρα απο τους ιούς και τα βακτήρια.

Αλλά, το HLA παίζει σημαντικό ρόλο και σε άλλο ένα πράγμα…την έλξη!

Οι ερευνητές μελέτησαν τις πατέντες έλξης σε 254 ζευγάρια και βρήκαν πως το να έχει κανείς έναν σύντροφο που διαθέτει ένα πολύ διαφορετικό κώδικα HLA απο τον δικό του, συσχετίζεται με την σεξουαλικότητα έντονα και αυξάνει την επιθυμία για αναπαραγωγή.

Αυτό σημαίνει πως το γενετικό σου υλικό καθορίζει πόσο πολύ θέλεις να είσαι με τον σύντροφο σου.

Άρα, τα αντίθετα όντως έλκονται!

Αυτό μπορεί να εξηγήσει και το γιατί πιστεύεις πως το άλλο σου μισό μυρίζει ΤΟΣΟ όμορφα.

Οι ερευνητές πρόσεξαν πως τα περισσότερα ζευγάρια είχαν έντονη τάση να εκθειάζουν το άρωμα του συντρόφου τους όταν τα HLA τους ήταν διαφορετικά. Βέβαια, άφησαν και μια πισινή πως η λατρεία αυτή προς το άρωμα του άλλου ατόμου μπορεί να οφείλεται στο ότι ήταν ερωτευμένοι και σε σχέση.

 

Η συγκεκριμένη επιστημονική διαπίστωση μπορεί να συμβάλλει και στην εξέλιξη του είδους.

Οι ερευνητές δεν έμειναν στο ανθρώπινο είδος, αλλά προχώρησαν στο να ερευνήσουν και ζευγάρια ζώων με την αντίστοιχη ουσία στον οργανισμό τους. Το HLA των ζώων ονομάζεται MHC (Σύμπλεγμα Μείζονος Ιστοσυμβατότητας).

Η έρευνα έδειξε, λοιπόν, πως τα ζώα που είχαν διαφορετικά MHC μεταξύ τους, αγαπούσαν ιδιαίτερα το ένα το άλλο και επιπλέον, τα μωρά τους είχαν εξαιρετικά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

Αντί για τηλέφωνο, ζήτα HLA απο εδώ και πέρα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1