Η πλειονότητα των πλαστικών έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται, απο αυγά έως συσκευασίες απο γάλα και βούτυρο. Ωστόσο, τι συμβαίνει με τα πολύ πολύ λεπτά περιτυλίγματα απο πλαστικό;
Εκείνα που τυλίγουμε το κρέας ή το τυρί πριν τα βάλουμε στο ψυγείο; Αυτά είναι πολύ λιγότερο ανακυκλώσιμα, αλλά και επιζήμια για την υγεία μας καθώς εμποτίζουν την τροφή μας με επικίνδυνα χημικά.
Ευτυχώς, οι ερευνητές ερευνούν εναλλακτικές μορφές συσκεύασης του φαγητού. Μια απο αυτές…τρώγεται.
Ερευνητές του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως μια πρωτεϊνη που περιέχει το γάλα, η κασεΐνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός “φαγώσιμου” συσκευαστικού υλικού, σαν σελοφάν.
Το συγκεκριμένο υλικό είναι έως και 500 φορές καλύτερο απο το πλαστικό στο να κρατάει το οξυγόνο μακριά απο το φαγητό, καθώς οι πρωτεϊνες δημιουργούν ένα πιο “σφιχτό” κλοιό γύρω απο την τροφή όταν πολυμερίζονται.
Επιπλέον, είναι αρκετά πιο καλό απο οποιοδήποτε άλλο “φαγώσιμο” συσκευαστικό υπάρχει απο άμυλο ή άλλα υλικά και προστατεύει καλύτερα την τροφή απο το φως.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης
Όλοι οι τύποι εργασίας
23-01-2024
Αθήνα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής