Τα περιστέρια τελικά είναι πιο έξυπνα απ'ότι νομίζαμε!
Έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστέρια μπορούν να διαβάσουν, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που αποδεικνύουν πως τα είχαμε υποτιμήσει!

Έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστέρια μπορούν να διαβάσουν, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που αποδεικνύουν πως τα είχαμε υποτιμήσει!

Συνήθως αναφερόμαστε σε αυτά ως “ποντικοί του αέρα” και ένα είναι σίγουρο, ναι, τα περιστέρια κουβαλάνε ασθένειες και τα κάνουν πάνω σου χωρίς να τα νοιάζει αν είχες καλή ή κακή μερα.

Ωστόσο, μια μελέτη απέδειξε πως τα περιστέρια είναι, επίσης, πολύ έξυπνα.

Σύμφωνα με το Popular Science, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ‘Proceedings of the National Academy of Sciences” δηλώνει πως τα περιστέρια μπορούν να καταλάβουν γραπτές πληροφορίες. Κοινώς, μπορούν να διαβάσουν…λίγο.

τhqdefault

Οι συγγραφείς της έρευνας πέρασαν 8 μήνες εκπαιδεύοντας 18 περιστέρια στο να ξεχωρίζουν τις δισύλλαβες λέξεις απο μη-υπάρχουσες λέξεις (π.χ. άσχετα γράμματα). Τελικά, καταλήξανε σε 4 πολλα υποσχόμενα περιστέρια, που έμαθαν απο 26 ως 58 λέξεις.

Όπως είπαν οι ερευνητές, τα περιστέρια πλησιάζουν περισσότερο τους ανθρώπους απ’οτι οι μπαμπουίνοι.

Βέβαια, το Science of US τονίζει πως τα περιστέρια δεν καταλαβαίνουν τους ήχους που παράγουν αυτές οι λέξεις. Απλά έμαθαν μερικές οπτικές πατέντες και τις θυμόντουσαν.

Αλλά για να πουμε και του στραβού το δίκιο, ούτε οι άνθρωποι γεννήθηκαν με δυνατότητες ανάγνωσης, αλλά επεξεργαζόντουσαν, αρχικά, οπτικές αναπαραστάσεις και τους έδιναν σημασία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;