Η Serena Williams
Η διάσήμη τενίστρια έρχεται να προσθέσει στην λίστα των αθλητών που έχουν να πουν κάποια πράγματα για την σχέση αστυνομίας-μαύρων στην Αμερική.

serena-williams-040214-ap-ftrjpg_txb9k1v73bwa12gqiqbwoxgwp

Η διάσήμη τενίστρια έρχεται να προσθέσει στην λίστα των αθλητών που έχουν να πουν κάποια πράγματα για την σχέση αστυνομίας-μαύρων στην Αμερική.

Η Serena Williams εξέφρασε, μέσα απο ένα ποστ στο Facebook, τις ανησυχίες της για την αστυνομική βία. “Δεν θα σωπάσω” έγραψε στο τέλος του κειμένου.

Ποια ήταν η αφορμή για το κείμενο αυτό;

Όπως αναφέρει στο κείμενο της η Williams, την ώρα που βρισκόταν με τον ανιψιό της στο αυτοκίνητο, πέρασαν μπροστά απο ένα αστυνομικό όχημα και στιγμιαία έπιασε τον εαυτό της να θυμάται την ιστορία μιας κοπέλας που έχασε τον φίλο της απο πυροβολισμό αστυνομικού. ενώ βρισκόταν ακόμη στο αυτοκίνητο.

Η 35χρονη έγραψε πως την μέρα εκείνη ζήτησε απο τον 18χρονο ανιψιό της να την μεταφέρει κάπου με το αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί να κάνει δουλειά ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια εξήγησε για το πως την κατέβαλε η ανάμνηση της ιστορίας εκείνου του ζευγαριού την ώρα που βρισκόντουσαν στο αυτοκίνητο, και πρόσθεσε πως μετάνιωσε που οδηγούσε η ίδια και πως αν πάθαινε κάτι, εκείνη την στιγμή, ο ανιψίος της δεν θα συγχωρούσε ποτέ τον εαυτό της.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Είναι τόσο αθώος. Όπως ήταν και όλοι ‘οι άλλοι’. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν είναι “όλοι” κακοί αλλα πως είναι απλά εκεινοί που είναι αδαείς, φοβισμένοι, αμόρφωτοι και σκληροτράχηλοι που επηρεάζουν εκατομμύρια και εκατομμύρια ζωών. Γιατί έπρεπε να το σκεφτώ αυτό εν έτει 2016; Δεν έχουμε περάσει αρκετά; Δεν έχουμε ανοίξει τόσες πόρτες; Δεν έχουμε επηρεάσει διεκατομμύρια ζωές; Αλλα κατάλαβα πως πρέπει να συνεχίσουμε- διότι δεν είναι το ‘πόσα έχουμε καταφέρει’ που μετράει αλλά το ‘πόσα μπορούμε να καταφέρουμε'”

Και συνέχισε: “Έπρεπε να κοιτάξω τον εαυτό μου. Και τα ανίψια μου; Τι θα γινόταν αν έκανα ένα γιο και τι θα συνέβαινε στις κόρες μου; Όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ‘έρχεται μια εποχή που η σιωπή είναι προδοσία’. Δεν θα σωπάσω.”

_91403337_serena

 

 

Σύμφωνα με το κίνημα “Black Lives Matter”, περίπου 214 έγχρωμοι άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί απο την αμερικανική αστυνομία σε ένα σύνολο 821 δολοφονιών για το έτος 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
'
46 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;