Νόμιζες ότι τα ψάρια είναι σιωπηλά; Και όμως τραγουδούν όπως τα πουλιά!
Μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι τα ψάρια είναι σιωπηλά αλλά μια νέα έρευνα έρχεται για να μας δείξει ακριβώς το αντίθετο...τα ψάρια τραγουδούν καθημερινά όπως τα πουλιά!

psaria

Μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι τα ψάρια είναι σιωπηλά αλλά μια νέα έρευνα έρχεται για να μας δείξει ακριβώς το αντίθετο…τα ψάρια τραγουδούν καθημερινά όπως τα πουλιά!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν στο Περθ της Αυστραλίας, χρησιμοποίησαν καταγραφείς θορύβου σε διαφορετικά σημεία στα ανοικτά των ακτών του Πορτ Χέντλαντ στη Δυτική Αυστραλία και κατέγραψαν διακριτά «τραγούδια» στον ωκεανό σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας, ιδίως την αυγή και το σούρουπο, και κυρίως νωρίς την άνοιξη και στο τέλος του καλοκαιριού.

«Μερικά ζεύγη τραγουδιών από την ίδια ημέρα παρουσίασαν διάφορους συνδυασμούς διαχωρισμού χρόνου και συχνότητας, ενώ άλλα εμφάνισαν μεγαλύτερη επικάλυψη», αναφέρει η έρευνα, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μακόλεϊ.

Γνωρίζαμε ότι τα θαλάσσια θηλαστικά επικοινωνούν μεταξύ τους π.χ οι φάλαινες και ότι ίσως η θαλάσσια ηχορύπανση επηρεάζει την επικοινωνία τους αλλά δε γνωρίζαμε ότι το ίδιο συμβαίνει με τα απλά ψάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
6'
2 - 4
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;