10 πράγματα που δεν ήξερες για το Oktoberfest!
Μερικές πληροφορίες για το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο που μπορεί να σου ξεφεύγουν!

lead_960 (1)

Μερικές πληροφορίες για το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο που μπορεί να σου ξεφεύγουν!

1.  Το Oktoberfest ξεκίνησε προς τιμήν του γάμου του Πρίγκιπα Λουδοβίκου με την Τερέζα Σάξε-Χίλντμπουγκχάουζεν, το 1810.

2. Οι κάτοικοι του Μονάχου είχαν προσκληθεί να παραστούν στην γιορτή που θα πραγματοποιούνταν στα λιβάδια μπροστά απο την πόλη. Οι χώροι αυτοί ονομάστηκαν Theresienwiese (“Τα λιβάδια της Τερέζας”). Γι’αυτό και οι ντόπιοι έχουν κρατήσει μια παραλλαγή αυτού του ονόματος όταν αναφέρονται στην γιορτή, λέγοντας το Wiesn.

3. Οι γιορτές ξεκίνησαν ως αγώνες με άλογα. Η απόφαση να επαναληφθεί η γιορτή και το 1811, είναι η απαρχή του Oktoberfest.

4. Οι αγώνες αλόγων αντικαταστάθηκαν με μπύρες το 1819.

5. Παρά την αρχική τους ντροπή, θα συναντήσεις ακόμα και σήμερα ορισμένους βασιλόφρονες να κάνουν πρόποση προς τιμήν του λόρδου ή της λαίδης που υπήρξαν η αφορμή για την γιορτή.

6. Το φεστιβάλ δεν σερβίρει “μπύρα” ακριβώς, αλλά συγκεκριμένα “μπύρα του Oktoberfest. Προσοχή με το πως θα την ζητήσεις γιατί μερικοί μπορεί να θιχτούν. Δεν είναι απλή μπύρα!

7. Υπάρχουν ειδικοί φύλακες κοντά στις εισόδους για να ελέγχουν για ανθρώπους που πάνε να φύγουν με κούπες απο το φεστιβάλ. Γενικά, απαγορεύεται να κλέψεις τις ιδιαίτερες κούπες του Oktoberfest απο αυτούς που σερβίρουν μπύρα. Μπορείς να αγοράσεις μια κούπα σε ειδικά καταστήματα, αλλά πολλοί προτιμούν απλά να “σουφρώσουν” μια.

8. Πέρσι, περίπου 226.000 κούπες κατασχέθηκαν απο την ασφάλεια προτού καταφέρουν να τα “καβατζώσουν” οι διάφοροι.

9. Παλαιότερα, οι ευγενείς συνήθιζαν να φοράνε καπέλα με τρίχες. Όσο πιο πολλές τρίχες είχε το καπέλο, τόσο πιο πλούσιος ήσουν. Πλέον, βέβαια, ό,τι και να είσαι μπορείς να έχεις όσες τρίχες θες στο καπέλο σου. Συνθετικές όμως.

10. Παρότι το φεστιβάλ είναι αρχές Οκτωβρίο συνήθως, η παραγωγή της μπύρας ξεκινάει απο τον Μάρτιο, όπου η ζέστη και τα βακτήρια δεν θα μπορέσουν να χαλάσουν την διαδικασία παραγωγής της.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;