Ποια φαγητά είναι
Έρευνα της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων της Αμερικής μας δείχνει ποιες είναι οι τροφές που προτιμάει περισσότερο ο κόσμος. Μπορείς να μαντέψεις;

lumiere_12

Έρευνα της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων της Αμερικής μας δείχνει ποιες είναι οι τροφές που προτιμάει περισσότερο ο κόσμος. Μπορείς να μαντέψεις;

Η Εθνική Ένωση Εστιατορίων της Αμερικής (National Restaurant Association) ρώτησε ανέθεσε σε χιλιάδες σεφ και επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη γαστρονομία;», «Τι ζητάνε πιο πολύ οι πελάτες;» και «Τι κρατάμε και τι αφήνουμε από το 2015;».
Οι πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις είναι οι εξής:

 

Επικράτηση της υγιεινής κουζίνας

Πρωτεϊνη, φρέσκα λαχανικά και φρούτα και πολύ λιγότερα τηγανητά ζητάνε πλέον οι πελάτες των μαγαζιών. Απλά, νόστιμα πιάτα χωρίς ζωϊκά λίπη.
Έθνικ κουζίνα και άγιος ο θεός

Άλλοι προτιμούν τις διαφορετικές καυτερές γεύσεις απο την Αφρική και την Νότια Αμερική, με πολλά μπαχαρικά, κιμά και τσίλι.

Τοπική παραγωγή αντί για μαζική

Πλέον για τυροκομικά, λαχανικά και κρεατικά, πελάτες και σεφ προιμούν ντόπιους παραγωγούς με αγνά προϊόντα. Πολλές φορές επιλέγουν και τα βιολογικά.
Παιδικό φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά 

Οι γονείς πλέον αναζητούν όλο και πιο θρεπτικά φαγητά για τα παιδιά τους. Ο στόχος είναι περισσότερο να είναι ολοκληρωμένα παρά νόστιμα.

Άνοδος των χορτοφάγων

Τόφου και κινόα έχουν την τιμητική τους ως υποκατάστατα του κρέατος σε πολλές συνταγές, όπως φυσικά και τα όσπρια και τα λαχανικά.
Σπιτικό παγωτό, το νέο αγαπημένο επιδόρπιο
Πολλοί μπορεί δήλωσαν την προτίμησή τους και στα μικρά ατομικά γλυκά, όμως, φέτος την παράσταση κλέβει το σπιτικό παγωτό, σχετικά άγλυκο και πηχτό.
Περίεργα μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά μπορούσαν πάντα να τελειοποιήσουν μια συνταγή. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο δημοφιλές δεν είναι τα mainstream μπαχαρικά αλλά πιο…εναλλακτικές επιλογές.
Εξωτικά φρούτα

Μάνγκο, ανανά, μούρα και διάφορες άλλες “διαφορετικές” γεύσεις φαίνεται να είναι οι επιλογές του κόσμου φέτος. Είτε σε γλυκά είτε χυμούς αλλά ακόμα και σε πιάτα!
Περίεργα τυριά
Σκληρά, μαλακά, τα τυριά συνοδεύουν πολύ ωραία σχεδόν τα πάντα. Τα γαλλικά και ιταλικά τυριά έχουν, επίσης, την τιμητική τους φέτος.
Σπιτική…μπύρα

Το 2016, όλοι στρέφονται σε μικρότερους παραγωγούς με ιδιαίτερες ζυμώσεις και πιο πλούσιες γεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;