10 πράγματα που δεν ήξερες για το...Χάρι Πότερ!
Movie Trivia: 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Χάρι Πότερ!

harry potter

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη movie trivia! Αυτή τη φορά γράφουμε 10 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για το Χάρι Πότερ!

1.Όταν ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης ταινίας, μόνο τέσσερα από τα επτά βιβλία της σειράς είχαν εκδοθεί. Έτσι η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εργάστηκε στην ταινία ως σύμβουλος, όχι μόνο για να διασφαλιστεί πως θα είναι η ταινία πιστή στο πρώτο βιβλίο, αλλά και για να αποφευχθούν ακούσιες συγκρούσεις με το όραμά της για τη συνέχεια της ιστορίας.

2. Όταν ο Alfonso Cuarón ήρθε ως σκηνοθέτης για την τρίτη ταινία, “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”, ζήτησε από τους Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint να γράψουν προσωπικά δοκίμια. ” Ο Alfonso ασχολήθηκε πραγματικά με το καστ σε ότι αφορά στην ανάπτυξη των ρόλους τους,”

3. Ο παραγωγός David Heyman δήλωσε σχετικά με αυτό:  “Ο Dan έγραψε μια σελίδα, η Emma έγραψε 10, και Rupert δεν παρέδωσε τίποτα.”

4.  Ο Steven Spielberg θα προσάρμοζε τη σειρά των βιβλίων Harry Potter σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων που θα συνδύαζε πολλά μυθιστορήματα σε ένα πράγμα που προφανώς δεν έγινε!

5. Ο Spielberg, επίσης, ήθελε τον πρωταγωνιστή από την Έκτη Αίσθηση, Haley Joel Osment, να ενσαρκώσει τον ρόλο του Harry Potter, αλλά J. K. Rowling, όχι μόνο άσκησε βέτο στην ιδέα του animation, αλλά είχε οραματιστεί μια αγγλική εκδοχή του Harry, και ότι το καστ θα είναι αυστηρά βρετανικό.

6. Στην προσπάθεια οι πρωταγωνιστές της ταινίας να μοιάζουν με αυτούς του μυθιστορήματος οι δημιουργοί της ταινίας έβαλαν πρασίνους φακούς επαφής στον γαλανομάτη Daniel Radcliffe και ψεύτικα δόντια στην Emma Watson.

7. Ωστόσο Radcliffe είχε μια ισχυρή αντίδραση στους φακούς και η Watson δεν ήταν σε θέση να πει τις ατάκες τις με τα ψεύτικα δόντια. “Για να είμαι ειλικρινής, ο Rupert και η Emma είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση, που είχα φανταστεί” είχε πει η Rowling το 2013 σε μία συνέντευξη.”

8. Ο Daniel Radcliffe ανακαλύφθηκε το 2000 στην παραγωγή του “Stones in His Pockets”, με παραγωγό τον David Heyman και σεναριογράφο τον Steve Kloves.

9. Όταν το χειρόγραφο του πρώτου βιβλίου από τα επτά της Rowling, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, έφτασε στο γραφείο του David Heyman το 1997, μπήκε στο ράφι. Μία βοηθός το πήρε από το σωρό για να το Σαββατοκύριακο και επέστρεψε τη Δευτέρα με μία ισχυρή δήλωση. Αυτό έπεισε τον Heyman να κοιτάξουμε καλύτερα την περίπτωση του βιβλίου και τότε και ο ίδιος μαγεύτηκε από την Rowling και άρπαξε τα δικαιώματα των ταινιών.
10. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διάλεξε προσωπικά τον ηθοποιό Άλαν Ρίκμαν να ερμηνεύσει τον ρόλο του καθηγητή Σέβερους Σνέιπ, και είχε αρκετές συναντήσεις μαζί του για να τον καθοδηγήσει και να τον βοηθήσει να κατανοήσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Η συγγραφέας παρείχε στον ηθοποιό ζωτικά στοιχεία της ιστορία, που δεν αποκάλυψε σε κανέναν άλλον μέχρι και την έκδοση του τελικού μυθιστορήματος το 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 1 
 2 
 0 
 1