26 Σεπτεμβρίου || Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης ||
Τι συμβολίζει η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης; Το σημαντικό μήνυμα της συγκεκριμένης ημέρας και 5 πράγματα που δεν γνώριζες για την αντισύλληψη!

Screen-Shot-2016-09-23-at-2.57.51-PM

Τι συμβολίζει η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης; Το σημαντικό μήνυμα της συγκεκριμένης ημέρας και 5 πράγματα που δεν γνώριζες για την αντισύλληψη!

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας για τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση.

Η απελευθέρωση της γυναίκας, η φιλελευθεροποίηση των σεξουαλικών σχέσεων, η μάστιγα του Aids και τα δημογραφικά στοιχεία, είναι μερικές από τις παραμέτρους που δημιουργούν νέα δεδομένα και απαιτήσεις για την ανάγκη λήψης αντισυλληπτικών μέτρων.

Στη χώρα μας, ο δείκτης γονιμότητας παραμένει χαμηλός, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται ο αριθμός των εκτρώσεων, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της συχνότερης χρήσης προφυλακτικού, έχει μειωθεί κατά 25%.

Κάθε χρόνο καταγράφονται 150.000 εκτρώσεις.

kruger_your_body

Μία γυναίκα που συνυπολογίζει το «κόστος» μία ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, χωρίς η αναφορά να σχετίζεται άμεσα με το οικονομικό σκέλος αυτής, δεν έρχεται αντιμέτωπη με μία πιθανή αλλά ισχυρή ψυχολογική μετάπτωση. Σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί πως οι γυναίκες που μπαίνουν στη διαδικασία να διακόψουν την κύηση, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, καθώς το 25% επισκέπτεται ψυχίατρο ενώ σχεδόν μία στις δύο (44%) που έχουν κάνει έκτρωση εμφανίζει νευρικές διαταραχές, σύμφωνα με στοιχεία, που προέρχονται από το Τμήμα Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έτσι μία γυναίκα μπορεί να λάβει μέτρα για την προστασία της υγείας της, πριν τη σύλληψη ενός παιδιού, ώστε να εξασφαλίσει τη δική της υγεία.

 

5 πράγματα που δεν ήξερες για την αντισύλληψη

 

Τα προφυλακτικά υπάρχουν εδώ και αρκετές εκατοντάδες χρόνια.

Αλλά δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα βολικά.. Προτού εφευρεθεί το λατεξ, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν δέρμα προβάτου (ω ναι- δέρμα προβάτου), και ακόμα πιο πριν απο αυτό…ύφασμα.

Ο μέσος άνδρας παράγει 500.000.000.000 σπερματοζωάρια κατα την διάρκεια της ζωής του

Αυτό συνεπάγεται περίπου 1.000 σπερματοζωάρια το δευτερόλεπτο ή αλλιώς 85 εκατομμύρια την μέρα. ‘Αρα σε ένα διάστημα 3 μηνών, μιλάμε για 7.6 δισεκατομμύρια σπερματοζωάρια, περισσότερα απο τον πληθυσμό της Γης.

Ο μέσος νέος άνθρωπος κάνει σεξ κάθε 3 μέρες

Συνολικά, περισσότερες απο 3.000 φορές. Βέβαια, η ποσότητα του σεξ δεν είναι ίσα διαμοιρασμένη σε όλη μας τη ζωή. Μελέτες έχουν δείξει πως η σεξουαλική δραστηριότητα είναι πιο συχνή απο τα 18 έως τα 29, με το μέσο άτομο να κάνει σεξ 112 φορές τον χρόνο.

Μέχρι να φτάσει κανείς τα 40, η συχνότητα θα έχει πέσει στο 69 φορές τον χρόνο.

Τα σπερματοζωάρια είναι γρηγορότερα και απο ολυμπιονίκη δρομέα

 Κατα την διάρκεια της εκσπερμάτωσης, τα σπερματοζωάρια κινούνται με μέση ταχύτητα 28 μίλια την ώρα. Με το ρεκόρ του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο να είναι 27.8 μίλια την ώρα.

 

Το σεξ είναι καλή γυμναστική

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Quebec, μια παθιασμένη ερωτική συνεύρεση μπορεί να κάψει έως και 215 θερμίδες την ώρα, το οποίο αντιστοιχεί σε 30 λεπτά έντονου περπατήματος σε διάδρομο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;