Πως έβλεπαν στους αρχαίους χρόνους τα παιδιά;
Πως έβλεπαν οι άνθρωποι τα παιδιά πολλά πολλά πολλά...πολλά χρόνια πριν;

ancient-baby

Πως έβλεπαν οι άνθρωποι τα παιδιά πολλά πολλά πολλά…πολλά χρόνια πριν;

Οι “μικροί” άνθρωποι στους αρχαίους χρόνους αποτελούσαν μεγάλο μυστήριο. Απο που προκύπτουν; Τα φέρνει κάποιος;

Πριν δημιουργηθεί η ερμηνεία “τα φέρνει ο πελαργός” υπήρξαν και άλλες πολλές θεωρίες. Για να δουμε τις πιο περίεργες απο αυτές..

 

  •  Τα μωρά των Αζτέκων έφεραν τρύπες στο σώμα τους

Όχι όχι, δεν τις κληρονομούσαν…τους τις έκαναν.

Τα αγόρια στα χείλη, όπου περνούσαν κοσμήματα αργότερα και τα κορίτσια στο στήθος και τους γοφούς. Όλα αυτά συνέβαιναν στο πλαίσιο της “αφιέρωσης” του κάθε παιδιού στο ναό ή το σχολείο που θα εκπαιδευόταν μετά από κάποια χρόνια, μόλις 20 μέρες από τη γέννησή του

Αυτή ήταν η θετική πλευρά για ένα παιδί οικογένειας Αζτέκων. Υπήρχε και η εναλλακτική του να γίνει θυσία στο θεό της βροχής Tlaloc.

  •  Τα παιδιά μη χριστιανών έρχονται στον κόσμο ως ασχημάτιστοι όγκοι

Υπάρχει μια καταγεγραμμένη ιστορία από τη μεσαιωνική ποίηση του 14ου αιώνα, σύμφωνα με την οποία, μία χριστιανή παντρεύτηκε έναν “άπιστο” και το παιδί που γέννησαν αρχικά έμοιαζε με άμορφη μάζα. Το παιδί αποκτά μορφή μόνο εάν βαπτιστεί.

  •  Τα κοριτσάκια πρέπει να παίζουν με κεραμικά θραύσματα όντας μερικών ημερών μόνο

Το παραπάνω αποτελεί ένδειξη για το τρόπου που αντιλαμβάνονταν τα φύλα στην Αρχαία Κίνα. Αυτή η πεποίθηση υπαγορεύει πως αφού περάσουν τρεις μέρες από τη γέννηση ενός κοριτσιού, πρέπει να τοποθετηθεί χαμηλά στο κρεβάτι, γιατί στη ζωή του επρόκειτο να είναι υποδεέστερο του ανδρός και αδύναμο.

Έπειτα, θα έπρεπε να παίξει με κομμάτια από κεραμικά δοχεία, καθώς στην ενήλικη ζωή προοριζόταν να δουλεύει σκληρά και, τέλος, οι γονείς της έκαναν προσφορά στους θεούς για να ανακοινώσουν τη γέννησή της, κάτι που δήλωνε ότι ένα απο τα καθήκοντα της γυναίκας στην αρχαία Κίνα ήταν η οργάνωση των τελετουργιών στο σπίτι.

  • Τα παιδιά είναι υγρά, ζεστά, άγρια ζώα

Όπως καταλαβαίνουμε τα παιδιά των αρχαίων δεν ήταν πιο ήσυχα απο τα τωρινά. Οπότε τι είναι καλύτερο για παρομοίωση απο ένα άγριο ζώο;

Όπως φαίνεται από κείμενα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, θεωρούσαν τα παιδιά από τη φύση τους πιο υγρά όντα με περισσότερο “άγριο” ταμπεραμέντο από αυτό των ενηλίκων, “ασχημάτιστα” σώματα (κάτι που θα έφτιαχνε στην ενήλικη ζωή), όπως επίσης άπληστα, θορυβώδη και παράλογα.

  • Η κήλη θεραπευόταν με δάγκωμα σαύρας

Στην αρχαία Ρώμη ένα ήταν το σίγουρο για τα παιδιά που αρρώσταιναν: αν δεν τα σκότωνε η ασθένεια, θα τα σκότωνε η “θεραπεία”. Από αρχαία ρωμαϊκά κείμενα που έχουν διασωθεί, προκύπτει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι εφάρμοζαν στα παιδιά τους θεραπείες που ήταν όχι μόνο σιχαμένες αλλά και τρομακτικές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αν τα δόντια των παιδιών δεν είχαν σωστή ανάπτυξη, κολλούσαν στο σώμα τους μέρος από τον εγκέφαλο οχιάς με ένα κομμάτι δέρματος. Αλλού αναφέρεται ως μία πιθανή θεραπεία και η βρώση νεκρών ποντικιών.

Για το θεό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;