Πως επιβιώνουν τα πιο
Ανακάλυψε το μυστικό επιβίωσης των πιο σκληροτράχηλων οργανισμών στον κόσμο!

world-question-mark1

Ανακάλυψε το μυστικό επιβίωσης των πιο σκληροτράχηλων οργανισμών στον κόσμο!

Έρευνες Ιαπώνων επιστημόνων αποκάλυψαν το μυστικό της επιβίωσης των βραδυπόρων, των πιο ανθεκτικών οργανισμών στον κόσμο.

Τα βραδύπορα είναι κάτι μικροσκοπικά ζώα, με μήκος περίπου ένα χιλιοστό, τα οποία αντέχουν στις πιο αντίξοες συνθήκες.

article-2280286-17A3F2AF000005DC-270_634x424

Συγκεκριμένα, αντέχουν σε θερμοκρασίες από σχεδόν το απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμοί Κελσίου) έως σχεδόν το σημείο βρασμού του νερού (100 βαθμοί), καθώς και σε πιέσεις εξαπλάσιες από αυτές στους βυθούς των ωκεανών, αλλά και σε παρατεταμένη έλλειψη νερού.

Ο “προστάτης” αυτών των ιδιαίτερων ζώων είναι μια πρωτεϊνη. τα πειράματα με ανθρώπινα κύτταρα έδειξαν πως όταν εμπλουτίζονται με την συγκεκριμένη γενετική ουσία, αποκτούν και αυτά απίστευτες αντοχές.

Η ανακάλυψη αυτή συνεπάγεται πως στο μέλλον το ανθρώπινο DNA, με την κατάλληλη γενετική τροποποίηση, θα μπορούσε να γίνει εξίσου ανθεκτικό με τα βραδύπορα. Θεραπεύοντας ακόμα και τον καρκίνο.

Προτού συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να επιχειρηθεί μια τέτοια γενετική τροποποίηση σε πειραματόζωα.

Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Τακεκάζου Κουνιέντα του Πανεπιστημίου του Τόκιο μελέτησαν επί οκτώ χρόνια το γονιδίωμα των βραδυπόρων για να εντοπίσουν την πηγή της  ανθεκτικότητάς τους στις ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος.

 

Οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν μια πρωτεΐνη, που ονόμασαν Dsup («καταστολέα βλαβών»), η οποία με κάποιο τρόπο τυλίγει το DNA των βραδυπόρων και το προστατεύει αποτελεσματικά.

Τα ακραιόφιλα οκτάποδα βραδύπορα, γνωστά και ως «αρκούδες του νερού», ζουν οπουδήποτε υπάρχει νερό.

Το 2007 είχαν σταλεί στο διάστημα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και, όπως απέδειξαν, όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά αναπαράχθηκαν κανονικότατα, όταν γύρισαν στη Γη.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 800 είδη βραδυπόρων στον πλανήτη μας και χιλιάδες ακόμα που δεν έχουν ονομαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;