Ποια είναι τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο;
Και που βρίσκονται τα Ελληνικά πανεπιστήμια στην κατάταξη;

College-UG-index

Ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2016;

Σύμφωνα με την κατάταξη των Πανεπιστημίων «Times Higher Education» στη πρώτη θέση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων παγκοσμίως βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας που βρισκόταν στην κορυφή της λίστας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που βρετανικό Πανεπιστήμιο κατακτά την πρώτη θέση, αν και υπολογίζεται πως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποβαθμίσει την βρετανική εκπαίδευση.

Στις είκοσι πρώτες θέσεις βρίσκονται κατά κύριο λόγο Ιδρύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, μετά το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας σειρά έχουν το Στάνφορντ, το Κέμπριτζ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το Μπέρκλεϋ και το Γιέιλ.

Οι κατατάξεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Τα ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας που βρίσκονται στην λίστα με τα 980 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (θέσεις 301-350), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Κρήτης (θέσεις 401-500- πέρυσι βρισκόταν στις θέσεις 351-400), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (θέσεις 501-600), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (επίσης, θέσεις 501-600) αλλά και το Καποδιστριακό και το Πανεπιστήμιο Πάτρας που βρίσκονται στις αμφότερα στις θέσεις 601-800.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται περίπου στις ίδιες θέσεις με πέρυσι.

Σημαντικό χτύπημα δέχτηκαν τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας, η οποία είδε 27 Ιδρύματα να πέφτουν, ενώ η Ιταλία είδε πτώση στα μισά εκ των 39 Ιδρυμάτων που βρίσκονται στη λίστα.

Επιπλέον, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία είδαν ένα Πανεπιστήμιό τους να «εξαφανίζεται» παντελώς από την κατάταξη. Ταυτόχρονα, άνοδος σημειώθηκε στα ανώτατα Ιδρύματα της Ασίας, ιδιαίτερα της Κίνας και της Σιγκαπούρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;