Δες πως είναι να κάνεις riding σε ράμπες από αλάτι (βίντεο)
Ο Daniel Dhers σε ένα BMX session στις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου, 3.600μ. πάνω από τη θάλασσα.

Ο Νοτιαμερικανός θρύλος του BMX Daniel Dhers έχει κάνει ride σε αρκετά “περίεργα” spots στην καριέρα του. Όμως κανένα μέρος δεν ήταν τόσο μοναδικό όσο οι αλυκές στη Βολιβία. Ο rider από τη Βενεζουέλα ανέβηκε το μεγάλο υψόμετρο της ερήμου Uyuni στη Βολιβία για να κατασκευάσει αλλά και να κάνει ride στο πρώτο ΒΜΧ park από αλάτι – 3.600μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι ράμπες κατασκευάστηκαν με τούβλα από αλάτι. Χρησιμοποιήθηκε ένα μυστικό μείγμα για να εξομαλυνθούν και να μπορέσει ο Daniel να κάνει ride. “Έκανα ένα line στο Salt Park και χρειαζόμουν 5 λεπτά διάλειμμα για να πάρω ανάσα. Επίσης όλη μέρα είχε πολλή ζέστη και όταν ο ήλιος κρυβόταν πίσω από κάποιο σύννεφο, παγώναμε”, μας λέει ο Daniel Dhers. Behind the scenes Οι ράμπες σχεδιάστηκαν από τον γνωστό ramp builder, John Saxton των Skidmark Parks, και κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια των κατοίκων της Βολιβιανής πόλης Colchani.

Οι αλυκές που είναι παγκοσμίως γνωστές ως “έρημος του Νταλί” λόγω της σουρεαλιστικής τους εμφάνισης, βρίσκονται 3.600μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σε αυτό το υψόμετρο η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Dhers. “Είναι το πιο σκληρό project που έχω κάνει στη ζωή μου. Είναι ένα πανέμορφο τοπίο αλλά το riding σε αυτό το υψόμετρο είναι απλά τρελό”, μας λέει ο Daniel Dhers.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;