FBI: Καλύψτε τις οθόνες του κινητού και του υπολογιστή σας!
Ο διευθυντής του FBI, James Comey, το συστήνει για όλων των ειδών τις συσκευές με κάμερα!

SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 27:  FBI director James Comey speaks during a news conference at the Phillip Burton Federal Building on February 27, 2014 in San Francisco, California.  FBI director Comey met with members of the media and local law enforcement officials while in the San Francisco Bay Area to attended the RSA Security conference.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Ο διευθυντής του FBI,James Comey, το συστήνει για όλων των ειδών τις συσκευές με κάμερα!

Το FBI προειδοποιεί τον κόσμο να καλύπτει τις κάμερες των συσκευών του, όπως οι υπολογιστές, τα κινητά, κ.α., για να προστατευτεί απο ενδεχόμενη κατασκοπία.

Η ακάλυπτη κάμερα μιας συσκευής κάνει την πρόσβαση στην ιδιωτική μας ζωή πιο εύκολη.

Οι χάκερς έχουν την δυνατότητα να παραβιάσουν το σύστημα και να μας παρακολουθήσουν ανά πάσα στιγμή σε οτιδήποτε κάνουμε.

Το συγκεκριμένο μέτρο δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά τώρα. Νωρίτερα μέσα στο έτος, υπήρξαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούσαν μια φωτογραφία του Mark Zuckerberg όπου φαινόταν ξεκάθαρα πως έχει καλύψει την κάμερα και το μικρόφωνο του φορητού υπολογιστή του με ταινία.

Mark-Zuckerberg-Tape-Facebook-Instagram

Ο διευθυντής του Fb, James Corney, θεωρεί αυτό το προληπτικό μέτρο “απόλυτα λογικό”, τονίζοντας πως οι κάμερες, όσο χρήσιμες και αν είναι, αποτελούν τον ιδανικό στόχο για έναν χάκερ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Μόλις καταφέρουν να έχουν πρόσβαση, μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και πολύ ‘χειρότερα’ πράγματα”

Ταυτόχρονα, παραδέχτηκε πως το FBI καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία.

Μάλιστα παραδέχθηκε πως το FBI καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;