Ωραιόκαστρο: Γονείς απειλούν με κατάληψη εάν το σχολείο δεχτεί προσφυγόπουλα!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο απειλεί με κατάληψη στην περίπτωση που τα παιδιά των προσφύγων φοιτήσουν στο σχολείο.

school1

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο απειλεί με κατάληψη στην περίπτωση που τα παιδιά των προσφύγων φοιτήσουν στο σχολείο.

Οι γονείς μάλιστα έκαναν σχετική ανακοίνωσή όπου στην έκτακτη γενική συνέλευση που διοργάνωσαν αποφάσισαν ομόφωνα να μη δεχτούν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο.

Τη σχετική επίσημη ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε εδώ:

9518a8be-e71a-460a-818a-fb55434ac840

Μετά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου σκυτάλη παίρνουν οι γονείς του 5ου Δημοτικού της περιοχής, οι οποίο αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Δείτε εδώ τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για τους ανήλικες πρόσφυγες

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ακατανόητη και οφείλεται σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη. Συγκεκριμένα είπε στο “Πρακτορείο 104,9FM”:

“Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά”, δήλωσε ο κ. Φίλης “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής” πρόσθεσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου “να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους” καθώς, όπως τόνισε, “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;