Πτώση για τα ελληνικά πανεπιστήμια στις διεθνείς κατατάξεις
Κάθοδος στην κατάταξη για πέντε απο τα έξι ελληνικά πανεπιστήμια στη διεθνή λίστα!

ethniko-kapodistriako-panepisthmio-foto-foititikanea

Πτώση στην κατάταξη πέντε εκ των έξι πανεπιστημίων που βρίσκονται στην λίστα του QS, διεθνούς οργανισμού κατάταξης πανεπιστημίων, για το 2016-2017.

Η QS, ή Quacquarelli Symonds, είναι παγκόσμια δεξαμενή σκέψης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παρότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνέιο παραμένει το πρώτο απο τα ελληνικά πανεπιστήμια στην κατάταξη της λίστας με τα 400 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2016-2017, σημείωσε πτώση 19 θέσεων. Το ΕΜΠ καταλαμβάνει, πλέον, την 395η θέση ενώ ταυτόχρονα δεν συγκαταλέγεται στην λίστα με τα 250 κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο εφόσον, σύμφωνα με τον δείκτη παραπομπών ανά ακαδημαϊκό τομέα, έπεσε 8 θέσεις.

Ο δείκτης παραπομπών χρησιμοποιείται από την QS ως ένδειξη για τη διεθνή επίδραση της έρευνας ενός πανεπιστημίου.

Επιπλέον σημαντικές εξελίξεις ήταν οι εξής:

  • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης άλλαξε κατηγορία, πέφτοντας απο την 461-470 στην κατηγορία 491-500.
  • Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν εκπροσωπεί πλέον την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη με τα κορυφαία 600 ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς πλέον δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία
  • Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν βρίσκεται πια ούτε στα κορυδαία 200 ερευνητικά ιδρύματα καθώς υπέφερε, όπως το ΕΜΠ, απο μειωμένες στον δείκτη παραπομπές ανά ακαδημαϊκό τομέα.
  • Την μείωση στον δείκτη παραπομπών ακολούθησαν τέσσερα ακόμα πανεπιστήμια. Ωστόσο, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει και φέτος τρεις εκπροσώπους στον δείκτη παραπομπών ανά ακαδημαϊκό τομέα : το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ellinika-panepistimia-stis-diethneis-katatakseis-tis-qs

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων της QS για το 2016-2017, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά να είναι το καλύτερο διεθνές πανεπιστήμιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;