Και όμως σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν γυαλιά μυωπίας!
Σύμφωνα με τον dr Chris Hammond, ο οποίος ηγήθηκε της σχετικής έρευνας στο King's College του Λονδίνου, σε περίπου 5 χρόνια η μυωπία θα μπορεί να θεραπεύεται με οφθαλμικές σταγόνες.

138830_13131647911

Σύμφωνα με τον dr Chris Hammond, ο οποίος ηγήθηκε της σχετικής έρευνας στο King’s College του Λονδίνου, σε περίπου 5 χρόνια η μυωπία θα μπορεί να θεραπεύεται με οφθαλμικές σταγόνες.

Σε μια μελέτη 12 ετών, η οποία εξέτασε 4.000 διδύμους, οι ερευνητές του Τμήματος KCL της Twin Research προσδιόρισαν το γονίδιο RASGRF1, σαν ένα που παραλλαγές του εντοπίστηκαν σε άτομα με μυωπία.

Μια ξεχωριστή μελέτη στην Ολλανδία βρήκε ένα δεύτερο γονίδιο που επίσης έχει σχέση με τη μυωπία και ο Δρ Χάμοντ πιστεύει πως υπάρχουν και άλλα.

Και όλα αυτά διότι ο βασικός λόγος που έχεις μυωπία είναι η κληρονομικότητα!

«Αυτό που βρήκαμε δεν είναι το μοναδικό γονίδιο της μυωπίας που υπάρχει , αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για να καταλάβουμε πώς ένα μάτι γίνεται μυωπικό.»

Ο δρ Χάμοντ πιστεύει ότι οφθαλμικές σταγόνες ή ταμπλέτες που θα δίνονται σε παιδιά ή εφήβους θα μπορούν να μπλοκάρουν τα γενετικά μονοπάτια μέσα από τα οποία στέλνονται μηνύματα για να συνεχίζει ο βολβός να αυξάνει, θα χρειαστούν όμως αυστηρά τεστ γιά να αποκλήσουν πιθανές παρενέργειες.

Ας ελπίζουμε να έχει δίκιο!

Πηγή: medicalnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;