Βάσεις 2016 αποτελέσματα: Αυτές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις!
Δες τις τελευταίες εκτιμήσεις και μάθε πρώτος τα αποτελέσματα βάσεις 2016!

βάσεις 2016 αποτελέσματα

Οι βάσεις 2016 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη στις 24/8 και η αγωνία των υποψηφίων τελειώνει. Ας δούμε τις τελευταίες εκτιμήσεις και τα στατιστικά!

Το neolaia.gr και φέτος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και όλα τα νέα γύρω από τις βάσεις 2016. Πιο συγκεκριμένα, με αναλυτικά ρεπορτάζ και όλες τις τελευταίες ειδήσεις, προσφέρει στο κοινό του:
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο
Αποτελέσματα Βάσεις 2016
– Αποτελέσματα Βάσεις 2016 – Μάθε που πέρασες
– Αποτελέσματα Βάσεις 2016 ανά Επιστημονικό Πεδίο
Επιπλέον, μέσα από το newsletter του neolaia.gr, μπορεί κάποιος να λάβει δωρεάν τις βάσεις 2016 μόλις αυτές ανακοινωθούν, ενώ θα μπορεί να μάθει τις βάσεις 2016 και μέσα από το neolaia bot, με χρήση του keyword “βάσεις 2016”!

Όπως έχει αναφερθεί σε όλες τις αναλύσεις μέχρι στιγμής πολλά πράγματα για τις βάσεις 2016 είναι ρευστά καθώς το σύστημα έχει αλλάξει για πρώτη φορά και δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις. Ωστόσο, σε συγκεκριμένα πεδία, όπως το 3ο επιστημονικό πεδίο, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Όσον αφορά τις διαχρονικά υψηλόβαθμες σχολές, θεωρείται ότι θα υπάρξει πτώση σε μόρια είτε μικρότερη όπως στις Νομικές, είτε μεγαλύτερη όπως σε αυτές του Πολυτεχνείου, τις Οικονομικές και της Πληροφορικής. Όπως και να έχει η σίγουρη εξαίρεση της περίπτωσης φαίνεται να είναι οι Ιατρικές σχολές.

Τεράστια βουτιά φαίνεται ότι θα σημειώσουν τα παιδαγωγικά τμήματα. Αυτά, που πριν μερικά χρόνια ήταν ιδαίτερα δημοφιλή και τα μόρια τους είχαν εκτοξευτεί φαίνεται να βιώνουν στις βάσεις 2016 την απόλυτη “βουτιά” στα μόρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιος θα μπορεί να εισέλθει σε μια σχετική σχολή με λιγότερο από 10.000 μόρια!

Τα περιφερειακά τμήματα στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια ως ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην επιβίωσή τους.

Οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα του περασμένου έτους με μικρές αυξομειώσεις, ενώ ανοδικά θα κινηθούν οι Ιατρικές Σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης των ΤΕΙ, τα οποία συνεχίζουν να είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016 δείχνουν ότι κάποια τμήματα θα χτυπήσουν μέχρι και 16.400 μόρια, όταν άλλα θα πέσουν ακόμη και στα 4.000 μόρια.

Πιο αναλυτικά στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις 2016 θα παρουσιάσουν μικρές αυξομοιώσεις σε σχέση με πέρυσι. Πάνω από τα 18.000 μόρια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τις χαμηλές επιδόσεις αρκετών υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για το συγκεκριμένο πεδίο), οι περιορισμένες επιλογές συνεπάγονται και περιορισμένες θέσεις εισακτέων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στις περισσότερες σχολές. Οι σχολές του Πολυτεχνείου αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ορατή άνοδος στις βάσεις εισαγωγής, με τις περισσότερες σχολές της Ιατρικής να κινούνται στα 19.000 μόρια ή και πάνω από αυτά (Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται στην ουσία για το μοναδικό πεδίο όπου οι υποψήφιοι κατάφεραν να ανταποκριθούν σε μεγάλο ποσοστό στο νέο σύστημα. Το μάθημα της Βιολογίας, με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, δικαίωσε τους αριστούχους και απ’ ό,τι φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις.

Παράλληλα το γεγονός ότι οι υποψήφιοι τα πήγαν τόσο καλά στο συγκεκριμένο πεδίο αναμένεται να συμπαρασύρει τις βάσεις και στις υπόλοιπες σχολές. Το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΙ που θα διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στα μόρια εισαγωγής.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές, η οποία θα είναι μεγαλύτερη σε αυτές της περιφέρειας, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η πτώση εδώ δεν συνδέεται κυρίως με τις επιδόσεις, αλλά κυρίως λόγω της θετικής (για τους υποψηφίους) αντιστοιχία στις θέσεις εισακτέων και τους υποψήφιου.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται γενικότερα πτώση των βάσεων. Οι χαμηλές επιδόσεις και οι περιορισμένες επιλογές οδηγούν τις οικονομικές σχολές από την άνοδο των προηγούμενων ετών στην πτώση ακόμα και σε περιζήτητα τμήματα, που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν έστω και τα περσινά επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;