Βάσεις 2016 αποτελέσματα: Αυτές θα είναι οι εκπλήξεις!
Αυτές θα είναι οι εκπλήξεις για τις βάσεις 2016! Μάθε πρώτος τα αποτελέσματα βάσεις 2016 στο neolaia.gr

βάσεις 2016 αποτελέσματα

Οι βάσεις 2016 θα ανακοινωθούν τελικά αύριο, Τετάρτη 24/8, αυτές είναι οι εκπλήξεις που μάλλον θα δούμε!

Το neolaia.gr και φέτος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και όλα τα νέα γύρω από τις βάσεις 2016. Πιο συγκεκριμένα, με αναλυτικά ρεπορτάζ και όλες τις τελευταίες ειδήσεις, προσφέρει στο κοινό του:
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο
– Εκτιμήσεις βάσεων 2016 για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο
Αποτελέσματα Βάσεις 2016
– Αποτελέσματα Βάσεις 2016 – Μάθε που πέρασες
– Αποτελέσματα Βάσεις 2016 ανά Επιστημονικό Πεδίο
Επιπλέον, μέσα από το newsletter του neolaia.gr, μπορεί κάποιος να λάβει δωρεάν τις βάσεις 2016 μόλις αυτές ανακοινωθούν, ενώ θα μπορεί να μάθει τις βάσεις 2016 και μέσα από το neolaia bot, με χρήση του keyword “βάσεις 2016”!

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, εκτιμάται ότι οι βάσεις θα έχουν άνοδο σε σχέση με το 2015. Ειδικά στις σχολές υγείας, τις ιατρικές και τις οδοντιατρικές διότι σε αυτό το πεδίο οι αριστούχοι είναι πολύ περισσότεροι απ’ ότι πέρυσι.

Όσον αφορά το 4ο Πεδίο στο οποίο με το νέο σύστημα συγκεντρώνονται όλα τα παιδαγωγικά τμήματα, η πτώση στις βάσεις 2016 θα είναι πρωτοφανής.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι θα μπορεί κάποιος να εισέλθει σε κάποια σχολή ακόμη και με 10.000 μόρια.

Το γεγονός αυτό βέβαια δε συνδέεται τόσο με τις επιδόσεις των υποψηφίων όσο με τη θετική για τους υποψήφιους αντιστοιχία θέσεων εισακτέων και υποψηφίων.

Την κούρσα των υψηλόβαθμων σχολών θα την οδηγήσουν φέτος τα περιζήτητα και ήδη υψηλόβαθμα Ιατρικά και Πολυτεχνικά Τμήματα τα οποία «στρατολογούν», μαζί με τη Νομική Αθήνας, το μεγαλύτερο μέρος της αφρόκρεμας των αριστούχων, αφήνοντας μάλιστα και ένα σημαντικό τμήμα τους εκτός.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις αριστούχους δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε Ιατρική, Νομική ή Πολυτεχνική Σχολή πρώτης επιλογής τους, καθώς δε θα “χωρέσουν”.

“Και φέτος θα έχουμε βάσεις από τη γη έως τον ουρανό. Από τα περισσότερα από τα 19.000 μόρια της Ιατρικής Αθήνας έως τα λιγότερο από 3.500 μόρια κάποιου ξεχασμένου τμήματος των ΤΕΙ. Χάσμα και άβυσσος!”, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ας δούμε τις τελευταίες εκτιμήσεις ανά πεδίο με βάση τα στατιστικά:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Πάνω από τα 18.000 μόρια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τις χαμηλές επιδόσεις αρκετών υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για το συγκεκριμένο πεδίο), οι περιορισμένες επιλογές συνεπάγονται και περιορισμένες θέσεις εισακτέων.

AdTech Ad2ο Επιστημονικό Πεδίο

Άνοδος αναμένεται σε όλες τις σχολές του ΕΜΠ αλλά και του ΑΠΘ, πλην των Πολιτικών Μηχανικών αν και πέρσι κατακρημνίστηκαν με απώλεια 1.000 μορίων, εκτιμάται να πέσουν επιπλέον φέτος.

Τα 20.000 μόρια αναμένεται να φτάσουν οι Βάσεις για την Αρχιτεκτονική Αθηνών, ενώ και η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα εκτοξευτεί στα 18.800.

Γενικά οι εκτιμήσεις για τις πολυτεχνικές σχολές καταγράφουν άνοδο ακόμα και 800 μορίων στα περιφερειακά τμήματα.

Άνοδος αναμένεται και στις Φυσικομαθηματικές σχολές από 150 έως και 700 μόρια, ενώ και οι Γεωπονικές θα ανέβουν.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο συγκεκριμένο πεδίο είναι σίγουρο ότι οι βάσεις 2016 θα ανέβουν.

Οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια ενώ σε άλλες σχολές όπως η Βιολογία αναμένεται να ανέβει ακόμα και 500 μόρια. Κατακόρυφη άνοδος αναμένεται και στις υπόλοιπες σχολές, όπως η Κτηνιατρική, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική, όπου οι βάσεις θα ανέβουν από 300 έως και 700 μόρια.

Πρόκειται στην ουσία για το μοναδικό πεδίο όπου οι υποψήφιοι κατάφεραν να ανταποκριθούν σε μεγάλο ποσοστό στο νέο σύστημα. Το μάθημα της Βιολογίας, με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, δικαίωσε τους αριστούχους και απ’ ό,τι φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις.

Παράλληλα το γεγονός ότι οι υποψήφιοι τα πήγαν τόσο καλά στο συγκεκριμένο πεδίο αναμένεται να συμπαρασύρει τις βάσεις και στις υπόλοιπες σχολές. Το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΙ που θα διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στα μόρια εισαγωγής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές, η οποία θα είναι μεγαλύτερη σε αυτές της περιφέρειας. Η πτώση εδώ δεν συνδέεται κυρίως με τις επιδόσεις, αλλά κυρίως λόγω της θετικής (για τους υποψηφίους) αντιστοιχία στις θέσεις εισακτέων και τους υποψήφιου.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης στις φετινές του εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016, μέχρι πέρυσι με το παλιό σύστημα θεωρητικά 80.000 υποψήφιοι μπορούσαν να δηλώσουν τις παιδαγωγικές σχολές.

Φέτος, μόνο 8.044 δήλωσαν, καθώς αρκετοί δεν θέλησαν να πάρουν το ρίσκο ενός επιπλέον μαθήματος, όπως ήταν υποχρεωτικό.

Πάνω από 1.500 μόρια αναμένεται να πέσουν κάποια τμήματα.

Το μοναδικό τμήμα που δείχνει να έχει τη μικρότερη απώλεια μορίων είναι αυτό της Ειδικής Αγωγής στον Βόλο που αναμένεται να πέσει στα 15.700 μόρια.

 AdTech Ad5ο Επιστημονικό Πεδίο

Αναμένεται πτώση των βάσεων. Οι χαμηλές επιδόσεις και οι περιορισμένες επιλογές οδηγούν τις οικονομικές σχολές από την άνοδο των προηγούμενων ετών στην πτώση ακόμα και σε περιζήτητα τμήματα, που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν έστω και τα περσινά επίπεδα.

Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ με χαμηλή βάση εισαγωγής, με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κινηθούν ορισμένα τμήματα ΤΕΙ όπως τα περιφερειακά Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα κυμανθούν στα 4.000 μόρια.

Κάτω από τα 15.000 μόρια και οι σχολές Πληροφορικής, εκτός από αυτή της Θεσσαλονίκης, αν και θα έχει απώλεια μέχρι και 600 μόρια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;