Βάσεις 2016: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν!
Διαβάστε τις δηλώσεις του Υπουργού!

βάσεις 2016

Εκτός απροόπτου, το Υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις βάσεις 2016 στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως και τα ονόματα των επιτυχόντων την εβδομάδα από 22 έως 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι βάσεις 2015, είχαν ανακοινωθεί στις 26 Αυγούστου.

Για το που θα κυμαίνονται οι βάσεις θα υπάρξει ακριβέστατη εικόνα από το υπουργείο Παιδείας, λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο.

Ο υπουργός Παιδείας, είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, σε σχέση με πέρσι, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κι εξήγησε γιατί:

  • Φέτος έχουμε  λιγότερα μαθήματα, και,
  • Δεν έχουμε προφορική βαθμολογία

Δυσκολία θεμάτων

Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά  ότι η δυσκολία των θεμάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων , διέφερε από αυτή των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Υπενθυμίζεται πως:

Α. Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης), οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, από την εξεταστέα ύλη της τελευταίας τάξης του Λυκείου και προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Β. Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

Γ. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;