Μεταπτυχιακά 2016: Ηλεκτρονική Φυσική από το ΑΠΘ
Αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου 2016.

μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Ηλεκτρονική Φυσική” (Ραδιοηλεκτρολογία).

Οι υποψήφιοι όλων των ΠΜΣ πρέπει να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του εκπαιδευτικού τους προγράμματος και θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας στο οποίο να συμπεριλαμβάνεται ο βαθμός πτυχίου, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον ΕΞΙ (6,0).

Επίσης, γίνονται δεκτές και αιτήσεις υποψηφίων που πρόκειται να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές τους σπουδές κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση των φοιτητών είναι τα ακόλουθα:

  1. Προπτυχιακές Σπουδές

Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι των Τμημάτων Φυσικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Διοίκησης Τεχνολογίας καθώς και των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών των Πολυτεχνικών Σχολών, του εσωτερικού ή αντίστοιχων τμημάτων αναγνωρισμένων επίσημα από το Ελληνικό κράτος ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Τα κριτήρια επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Ηλεκτρονική Φυσική (Ραδιοηλεκτρολογία)»  είναι:

  1. Βαθμός πτυχίου,
  2. Χρονική διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση του πτυχίου,
  3. Βαθμοί προπτυχιακών μαθημάτων σχετικών με το μεταπτυχιακό,
  4. Ο βαθμός της σχετικής με το μεταπτυχιακό Πτυχιακής / Διπλωματικής Εργασίας ,
  5. ’λλα προσόντα, όπως συστατικές επιστολές, δημοσιεύσεις, εργασίες, άλλα πτυχία.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων των παραπάνω τμημάτων, των οποίων η κατάρτιση στην Ηλεκτρονική ή/και τις Τηλεπικοινωνίες κρίνεται μη επαρκής με βάση το πρόγραμμα σπουδών τους, γίνονται δεκτές με προϋπόθεση την επιτυχή εξέταση σε  δύο προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. Τα μαθήματα αυτά είναι:

α. Ηλεκτρονικά Κυκλώματα (επιλογής 7ου εξαμήνου) ή/και

β. Θέματα Τηλεπικοινωνιών (επιλογής 8ου εξαμήνου)

Γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι Τμημάτων των οποίων το γνωστικό αντικείμενο άπτεται με αυτό του ΠΜΣ και κατόπιν ειδικών εξετάσεων στα παρακάτω τρία προπτυχιακά μαθήματα:

α. Ηλεκτρονικά Κυκλώματα (επιλογής 7ου εξαμήνου)

β. Ηλεκτρομαγνητισμός (υποχρεωτικό 6ου εξαμήνου)

γ. Θέματα Τηλεπικοινωνιών (επιλογής 8ου εξαμήνου)

Οι ειδικές εξετάσεις αποτελούν ένα προστάδιο στη διαδικασία εισαγωγής. Μόνο σε περίπτωση επιτυχίας (βαθμοί πάνω από τη βάση και στα 3 μαθήματα), ο υποψήφιος θεωρείται συνυποψήφιος με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

  1. Αίτηση

Οι υποψήφιοι/ες μαζί με την αίτηση καταθέτουν:

  1. 1.    Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
  2. 2.    Σύντομο σημείωμα ενδιαφέροντος (statement of purpose), στο οποίο αναπτύσσουν τους λόγους που επιλέγουν το συγκεκριμένο ΠΜΣ και τα σχέδια που έχουν για τη μελλοντική αξιοποίηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ).
  3. 3.    Τελική αναλυτική βαθμολογία όπου θα περιλαμβάνονται ο βαθμός πτυχίου και η ημερομηνία ανακήρυξης (στην περίπτωση που ο υποψήφιος ολοκληρώνει τις σπουδές του στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, υποβάλει αναλυτική βαθμολογία με το σύνολο των μαθημάτων που έχει εξεταστεί επιτυχώς και δεσμεύεται να προσκομίσει την τελική αναλυτική βαθμολογία όταν αυτή θα περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα και σημείωση ότι έχουν συμπληρωθεί οι απαραίτητες ECTS για τη λήψη του πτυχίου ή διπλώματος).
  4. 4.    Αντίγραφα (σε CD) τυχόν εργασιών (αν υπάρχουν), π.χ. Πτυχιακή/Διπλωματική εργασία, εργασίες στο πλαίσιο μαθημάτων κ.λ.π.
  5. 5.    Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 και άνω (αν υπάρχει)
  6. 6.  Οποιοδήποτε πιστοποιητικό αποδεικνύει δραστηριότητα ή διάκριση που αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα και είναι συναφές με το αντικείμενο του ΠΜΣ
  7. 7.    Δύο (2) συστατικές επιστολές (βλ. παρακάτω)

Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν εκδοθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η αίτηση κατατίθεται στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής από 1 έως 30/09/2016..

Κάνετε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση.

  1. Μαθήματα Κατεύθυνσης

Για όλους τους υποψήφιους λαμβάνονται υπόψη τα προπτυχιακά μαθήματα που σχετίζονται με το ΠΜΣ και οι επιδόσεις τους σε αυτά, χωρίς να αποκλείεται η υποβολή αίτησης από υποψήφιους που δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σχετικής κατεύθυνσης.

  1. Συστατικές Επιστολές

Οι υποψήφιοι φροντίζουν να σταλούν στο τμήμα δύο (2) συστατικές επιστολές. Προτιμούνται συστατικές επιστολές από τους επιβλέποντες καθηγητές των Διπλωματικών ή άλλων εργασιών. Απόφοιτοι του ΑΠΘ αντί των επιστολών υποβάλλουν τα ονόματα δύο (2) μελών ΔΕΠ τα οποία διατίθενται να τους δώσουν συστατική επιστολή.

  1. Ξένη Γλώσσα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επαρκή γνώση της αγγλικής, ενώ οι αλλοδαποί επιπλέον να γνωρίζουν επαρκώς και την ελληνική γλώσσα.

Όσοι υποψήφιοι δεν κατέχουν έγκυρα πιστοποιητικά καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β2) (ή και της ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς φοιτητές) π.χ. First Certificate in English, πτυχίο αγγλόφωνου Πανεπιστημίου κλπ), υποχρεούνται σε εξέταση της ικανότητάς τους να μεταφράζουν επιστημονικά κείμενα με άνεση, την οποία διενεργεί το Τμήμα Φυσικής κατά την περίοδο των εισαγωγικών εξετάσεων (επιτρέπεται η χρήση έντυπου λεξικού).

Υποβολή Αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες:
– τηλέφωνο: 2310-998550, 998430
– e-mail: elecom@physics.auth.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;