6 λόγοι που το πρωινό είναι το πιο πολύτιμο γεύμα της ημέρας!
Μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι που δεν ξεχνούν το πρωινό τους γεύμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα.

Διατροφή | 6 λόγοι που το πρωινό είναι το πιο πολύτιμο γεύμα της ημέρας! Μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι που δεν ξεχνούν το πρωινό τους γεύμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα. Γιατί το πρωινό όμως θεωρείτε το πιο σημαντικό γεύμα μέσα στην μέρα μας;

1. Μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας 

Μια μελέτη που έγινε το 2003 στο “American Journal of Epidemiology” έδειξε ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι από εκείνους που παίρνουν ένα γεύμα το πρωί.

2. Μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε το 2003 στο ετήσιο συνέδριο της American Heart Association έδειξε ότι όσοι τρώνε πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

3. Μας χαρίζει ενέργεια 

Τρώγοντας ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι όλη την ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη του 1999 στο περιοδικό International Journal of Food Sciences και Διατροφής.

4. Μειώνει την χοληστερίνη 

Μια μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι το πρωινό χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

5. Βοηθάει στην καλή μνήμη 

Όταν  τρώτε τροφές υψηλής ενέργειας για πρωινό θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της βραχυπρόθεσμης μνήμης, σύμφωνα με μια μελέτη από 319 εφήβους (ηλικίας μεταξύ 13 και 20) που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Εφηβικής Υγείας.

6. Σωστός μεταβολισμός

Οι άνθρωποι που σπάνια τρώνε πρωινό καταναλώνουν περισσότερο λίπος και λιγότερες θρεπτικές ουσίες – όπως το ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;