Συνάντηση με τους Φιναλίστ Κοινωνικού Αντίκτυπου του Google Science Fair 2016
Το Google Science Fair 2016 έχει τους φιναλίστ, από αυτοί 5 θα καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, ανάμεσά τους ένας Έλληνας με μια φανταστική ιδέα!

Google-science-fair

Η Google προσκάλεσε μέσω του διαγωνισμού καινοτομίας “Google Science Fair 2016” τα λαμπρότερα μυαλά των νέων να απαντήσουν  σε ένα σημαντικό ερώτημα: πώς μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσω της επιστήμης, των μαθηματικών και της μηχανικής;

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “Λάβαμε χιλιάδες -άκρως εντυπωσιακές -απαντήσεις στο ερώτημα αυτό από περισσότερες από 107 χώρες αυτό το έτος, και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε τους νικητές αυτόν τον Σεπτέμβριο 

Πριν συμβεί αυτό, όμως, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τις προτάσεις που στοχεύουν να λύσουν δύσκολες προκλήσεις της κοινωνίας, όπως το να παρέχεται καθαρό πόσιμο νερό, το να κρατηθούν οι άνθρωποι ασφαλείς από φυσικές καταστροφές και το να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της ξηρασίας.

Φέτος, θα δώσουμε όχι μόνο ένα, αλλά πέντε Περιφερειακά Βραβεία με κοινωνικό αντίκτυπο: ένα για κάθε κορυφαία πρόταση που εστιάζει στο να διορθώσει ένα δύσκολο πρόβλημα πόρων σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού και την Ευρώπη.

Παρακαλώ ελάτε μαζί με εμάς και τους εταίρους μας – Εκπαίδευση LEGO, Scientific American, National Geographic και Virgin Galactic – για να γιορτάσουμε τους παρακάτω φιναλίστ για τα 25 κορυφαία παγκόσμια Βραβεία με κοινωνικό αντίκτυπο. Ένας εκ των οποίων είναι και Έλληνας”. 

Ρομποτική Ιατρική: Ένα σύγχρονο on line- Νοσοκομείο

Ο Αλέξανδρος (18 ετών) ζει στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Γοητευμένος από το σημείο τομής μεταξύ της ρομποτικής, τον σχεδιασμό του λογισμικού και το διαδίκτυο, ήθελε να δημιουργήσει την απόλυτη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας «στο cloud».

Αναλογίζοντας το ποιος χρειάζεται φροντίδα υγείας περισσότερο, κατάλαβε ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν σε οικονομικό επίπεδο να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο ή βρίσκονται σε απόσταση πολύ μακριά για να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη. Ιδιαίτερα για κρίσιμες καταστάσεις όπου ένας ασθενής χρειάζεται χειρουργική φροντίδα επειγόντως, ο Αλέξανδρος αναρωτήθηκε: δεν θα ήταν ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος, αν ένας χειρούργος μπορούσε να θεραπεύσει τους ασθενείς του με ασφάλεια από χιλιάδες μίλια μακριά;
Για να λύσει αυτό το ζήτημα, ο Αλέξανδρος δημιούργησε ένα ρομπότ και ένα χειρωνακτικά κωδικοποιημένο λογισμικό που θα μπορούσε να ελέγξει το ρομπότ απομακρυσμένα από οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.

Μέσω του λογισμικού και των μηχανικών, ο Αλέξανδρος έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους ιατρικούς επαγγελματίες για να βοηθήσει ασθενείς όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, ανά πάσα στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;