Κύβος του Ρούμπικ: 10 πράγματα που δε γνώριζες!
Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι ένα από τα παιχνίδια που όλοι έχουμε προσπαθήσει να λύσουμε, λίγοι τα έχουμε καταφέρει.

erno-rubik

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι ένα από τα παιχνίδια που όλοι έχουμε προσπαθήσει να λύσουμε, λίγοι τα έχουμε καταφέρει.

Με αφορμή τα γενέθλια του δημιουργού του γράφουμε 10 πράγματα που μάλλον δε γνώριζες για τον πιο διάσημο κύβο στον κόσμο!

1. Ο Κύβος του Ρούμπικ επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπρικ.

2. Ο Ρούμπικ δημιούργησε τον κύβο για τους φοιτητές του με στόχο να ακονίσουν το μυαλό του και να δουν από πρώτο χέρι πώς δημιουργείται ένα αντικείμενο design. Οι σπουδαστές τρελάθηκαν με τον κύβο και δεν τον άφηναν από τα χέρια τους. Έτσι ο Ρούμπρικ αποφάσισε να τον βγάλει στην αγορά!

3. Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί). Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα. Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος.

4. Το παζλ έκανε θραύση στην εγχώρια αγορά και ένας από τους λόγους ήταν η δυσκολία του για να λυθεί. Ακόμα και ο ίδιος ο Ρούμπικ έκανε ένα μήνα να το λύσει.

5. Το πώς βγήκε εκτός συνόρων είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία. Όλα οφείλονται σε έναν ούγγρο μετανάστη. Το έδειξε με έναν φίλο του σε ένα στέλεχος μεγαλοεταιρίας στη Διεθνή ΈΚθεση της Νυρεμβέργης και ο τύπο παρήγγειλε αμέσως 1 εκατ. κομμάτια!

6. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι είχαν πουληθεί παγκοσμίως[κάνοντας τον το εμπορικότερο παιχνίδι παζλ παγκοσμίως

7. Θεωρείται το εμπορικότερο παιχνίδι στον κόσμο!

8. Μπορεί να λυθεί με μόλις 20 κινήσεις αλλά προφανώς είναι ελάχιστοι αυτοί που το κάνουν. Δύο προγραμματιστές από την Καλιφόρνια προσπάθησαν να βρουν όλες τις πιθανές λύσεις και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

9. . Πέρα από τον κλασικό κύβο υπάρχουν πλέον πάρα πολλές παραλλαγές με τον μεγαλύτερο (που κατέχει μέχρι στιγμής το ρεκόρ) να έχει ύψος 3 μέτρα και να ζυγίζει 500 κιλά. Πολύ πρακτικός…

10. Κάπως έτσι μπορεί πλέον να μην επικρατεί η τρέλα της δεκαετίας του 1980 αλλά ο κύβος του Ρούμπικ ήρθε για να μείνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 1 
  
 0