Μια ακόμα καλοκαιρινή συνταγή! Φτιάξε εύκολα και γρήγορα δροσερό ζελέ διαίτης με γιαούρτι και φρούτα!
Υλικά συνταγής
2 φακελάκια ζελέ γεύσης με κόκκινο χρώμα (φράουλα, κεράσι) χωρίς ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ γεύσης με κίτρινο χρώμα (μπανάνα, ανανά) χωρίς ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνετε τα δύο φακελάκια ζελέ κόκκινου χρώματος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 20Χ30 εκ. περίπου και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόβετε φρούτα εποχής της αρεσκείας σας σε κομματάκια (βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, μπανάνα, κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους) και τα αφήνετε πάνω σε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα υγρά τους. Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει λίγο στο ψυγείο το βγάζουμε και προσθέτουμε τα φρούτα. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ μας.
Παίρνουμε το ζελέ γεύσης με κίτρινο χρώμα το διαλύουμε με το νερό που αναφέρετε στη συσκευασία στη φωτιά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι καλά με ένα κουταλάκι μέσα στο κεσεδάκι του και όταν κατεβάζουμε από τη φωτιά το μείγμα του ζελέ, αντί να προσθέσουμε παγωμένο νερό, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα. Τοποθετούμε τη κρέμα ζελέ πάνω από το παγωμένο ζελέ μας με τα φρούτα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού (ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κουτάλι και αυτό διαχέεται στο πυρέξ σαν συντριβάνι) και το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Αθήνα