Blue Star Ferries: Έκπτωση 30% για Λέσβο Χίο Λέρο και Κω
Έκπτωση 30% σε συγκεκριμένους προορισμούς από τη Blue Star Ferries. Ενημερωθείτε σχετικά!

blue_star_ithaki_2000_9

 Η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω.

Η πρωτοβουλία αυτή, που γίνεται σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, αφορά όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό, το οποίο να επιβεβαιώνει τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Με την έκπτωση 30% η οικονομική θέση για τη Χίο και τη Λέρο κοστίζει 29,50 ευρώ, ενώ για τη Μυτιλήνη 32,50 ευρώ και για την Κω 38,50 ευρώ. Αντίστοιχα, η τιμή του αυτοκινήτου για τη Χίο είναι 58 ευρώ, για τη Μυτιλήνη 66 και για τη Λέρο και την Κω 73 ευρώ.

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σου εδώ

«Νιώσαμε ότι στα νησιά αυτά οι προσφυγικές ροές θα είχαν επίδραση στις τουριστικές ροές του εφετινού καλοκαιριού και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την προσφορά» δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρωτοβουλίας αυτής το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σπυρίδων Πασχάλης, CEO του Ομίλου Attica Group στον οποίο ανήκει η ναυτιλιακή. «Η ενέργεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο και ελπίζουμε να πείσουμε κυρίως έλληνες τουρίστες να ταξιδέψουν προς τα νησιά αυτά» σημείωσε.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι αφενός η υποστήριξη των νησιών τα οποία υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν πλήθος προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου η ενίσχυση της τουριστικής τους κίνησης. Την κίνηση αυτή επικροτεί η τοπική αυτοδιοίκηση των τεσσάρων νησιών.

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ενισχύσει με αυτή την πρωτοβουλία την τουριστική κίνηση προς τα νησιά αυτά που βρέθηκαν στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της δραματικά αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών και της μεγάλης δυσκολίας που έχει επιφέρει στην τοπική κοινωνία. Αυτή η δημοσιότητα, δυστυχώς λόγω της έλλειψης πληροφόρησης ή της υπερπληροφόρησης σε ορισμένα θέματα, έχει βγάλει έξω από τον φακό όλο το υπόλοιπο νησί» ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Λέσβου κ. Ευστράτιος Τζίμης ανέφερε ότι «η Λέσβος ήταν το νησί που δέχθηκε τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών ροών. Πολύ έγκαιρα όμως μπόρεσε να δημιουργήσει όλες εκείνες τις δομές, ώστε και οι πρόσφυγες να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, αλλά και να διαφυλαχθεί η υγεία και η προστασία των πολιτών», ενώ παράλληλα κάλεσε τα τηλεοπτικά κανάλια να μην προβάλουν εικόνες αρχείου, που σε πολλές περιπτώσεις γεμίζουν την ανθρώπινη ψυχή με πόνο και πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική κάνει ζημιά και στην τουριστική προβολή των νησιών.

Επίσης υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η εταιρεία ταυτίζει την ανάπτυξή της και την πρόοδο με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά. «Η Λέσβος διαθέτει πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές, ιαματικό τουρισμό θρησκευτικό μνημεία και ένα απολιθωμένο δάσος που είναι ένα από τα 90 σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκεται κάτω από τη σκέπη της Unesco» είπε για το νησί.

Ο δήμαρχος της Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας σημείωσε «ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας αυτήν τη στιγμή λόγω των προσφύγων, ενώ υπάρχουν φυσικές ομορφιές και παρέχονται ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της Κω κ. Ηλίας Σηφάκης τόνισε ότι μέσω της πρωτοβουλίας αυτής «δίνεται η δυνατότητα να απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες», αναφέροντας ότι η Κως αποτελεί τον τέταρτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και ότι κάθε χρόνο υποδέχεται 1,5 εκατομμύριο τουρίστες.

«Την προηγούμενη χρονιά το νησί είχε να αντιμετωπίσει ένα τσουνάμι από προβλήματα, ξεκινώντας από την οικονομική κατάσταση της χώρας, των Ελλήνων και των Ευρωπαίων, αλλά και το προσφυγικό. Από τη μία έπρεπε να τείνουμε χέρι βοηθείας σε κάποιους ανθρώπους που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και από την άλλη έπρεπε να προστατέψουμε το οικονομικό περιβάλλον και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο νησί» ανέφερε ο κ. Σηφάκης λέγοντας ότι από τα τέλη του 2015 οι προσφυγικές ροές στο νησί έχουν σταματήσει.

Η Blue Star Ferries για ακόμα μία φορά στέκεται αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα. Η συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία της αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως η ακτοπλοΐα αποτελεί βαρόμετρο για την ανάπτυξη της νησιώτικης Ελλάδας, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;