Brexit: Τι πραγματικά σημαίνει αυτή η απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας;
Τι πραγματικά σημαίνει το Brexit; Γράφει η αναγνώστρια μας Νίκη Σταυριανού. Στείλε και εσύ το δικό σου κείμενο στο info@neolaia.gr

m-bretania-europaiki-enosi-simaies-brexit

Γράφει η αναγνώστρια μας Νίκη Σταυριανού
Στείλε και εσύ το δικό σου κείμενο στο info@neolaia.gr

Λίγο πριν αρχίσουμε να δείχνουμε  στα social media για ακόμη μια φόρα το πόσο μας προβλημάτισε το #Brexit θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσουμε τι σημάνει στα αλήθεια το γεγονός ότι  η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Καθώς αρκετοί  Έλληνες ερμηνεύουν το Brexit από μια “ρομαντική”  σκοπιά στα όρια της εθελοτυφλίας,  που τους οδηγεί  μακριά από τον πραγματικό παγκόσμιο κίνδυνο του σύγχρονου φασισμού.  Πολλοί από τους ψηφοφόρους του Leave δεν σκέφτηκαν πριν ψηφίσουν  τις πολιτικές λιτότητας, τους νομούς που ψηφίζονται σε ένα υποταγμένο στους τραπεζίτες κοινοβούλιο και τους πολίτες που διαμαρτύρονται ότι οι φόροι τους δεν πάνε στο ίδιο τους το κράτος. Δεν πρόκειται για ένα ιστορικό “κολοδάχτυλο” στους σάπιους θεσμούς της Ε.Ε. αλλά για την νίκη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας , και εν τέλει της ακροδεξιάς!

Η φωνή του ακροδεξιού πενήνταδιαχρόνου δεν πρέπει να αντηχήσει πιο δυνατά από ότι ο θάνατος της  βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Jo Cox, η οποία υποστήριζε “προδοτικά” την παραμονή της πατρίδας της στην Ε.Ε.

Ο Nigel Farage του UKIP (η Χρυσή Αυγή της Μεγάλης  Βρετανίας),  καθώς δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του σήμερα  για την επικράτηση του Brexit δήλωσε «Κερδίσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα». Ξεκάθαρα για αυτόν ο θάνατός  των “προδοτών”  δεν μετράει.  

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του Leave προέρχεται  από τον Βορρά ούτε ότι οι ίδιοι οι βουλευτές που το υποστήριζαν τόσους μήνες ανακυκλώνουν τις  γνώριμες δηλώσεις  “ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές”.  Μια μεγάλη αντίθεση στο λαϊκιστικό επιχείρημα των συντηρητικών-ακροδεξιών κομμάτων είναι ότι  η Αγγλία αυτή την στιγμή παραμένει στη δέκατη θέση όσον αφορά το μεταναστευτικό ρεύμα. Καθώς ένα μεγάλο κύμα  νέων ανθρώπων εγκαταλείπουν την Μεγάλη Βρετανία σε αναζήτηση καλύτερων δουλειών.

26809-1sgd2tg

Η τραγελαφικότητα  των υποστηριχτών του Brexit έρχεται  στην επιφάνεια από την πρώτη κιόλας μέρα οπού αναιρούν δημόσια το πιο δυνατό τους επιχείρημα.  Αυτό, το ότι, αντί να χρηματοδοτούν την Ε.Ε. θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που τόσο φιλότιμα έχουν προσπαθήσει να εξαθλιώσουν ώστε να το ιδιωτικοποιήσουν τα τελευταία χρόνια.  Για τη δημιουργία περαιτέρω πολιτική αναταραχή ο Nigel Farage δηλώνει ότι το να συνεχίσουν να το χρηματοδοτούν  είναι ένα μεγάλο λάθος.  Μετά την στυγερή δολοφονία  της  νέας πολιτικού μάλλον ξέχασε τα εκατομμύρια κόσμου πού ωφελούνται από το σύστημα υγείας της Αγγλίας.

Η αλλαγές δεν αφορούν μόνο το πολίτικο σκηνικό με την παραίτηση του David Cameron. Αυτό που φαντάζει ακόμη  πιο τρομαχτικό είναι ποιος θα χρηστεί ως ο επόμενος Cameron. Μια καινούργια ζοφερή πραγματικότητα ξημέρωσε στην Μεγάλη Βρετανία καθώς Τhe Tories are coming ….  Ο φόβος κυριάρχησε για ακόμη μια φόρα.  Η λύσσα της Μεγάλς Βρετανίας για αυτοδυναμία σε συνδυασμό  με τον πατροπαράδοτο ρατσισμό, τους οδήγησε να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη. Οι Άγγλοι δεν ψηφίσαν όντας σκεπτικιστές ως προς την Ε.Ε. και το φαύλο σύστημα του καπιταλισμού.  Αλλά έχοντας την ελπίδα πως θα απαλλαγούν από την μεταναστευτική κρίση και με την βαθιά πεποίθηση ότι η  ισχυρή οικονομία τους θα τους στηρίξει. Καθώς η Στερλίνα αποδυναμώνεται αυτήν  την στιγμή, η αβεβαιότητα  κυριαρχεί και  οι κερδοσκόποι πλουτίζουν στο χρηματιστήριο.

13528920_1282609321752251_7559286902572862875_n

 Η Μεγάλη Βρετανία χρειάζεται την σταθερότητα που τους παρέχει η χρηματοοικονομική υπεροχή του εθνικού τους νομίσματος. Έχει ανάγκη όμως για τα δίκη της οικονομία και βιομηχανία  την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Μα πάνω από όλα χρειάζεται ένα δημοκρατικό και δίκαιο σχέδιο που δεν φαίνεται να διαθέτει για το άμεσο μέλλον.  Ο δημοσιογράφος που μας πρόλαβε όλους από το πρωί πριν καν κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση με το ελληνικό δημοψήφισμα-παρωδία τιτιβίζει τα παρακάτω.

Τι λέτε θα βγει και ο Trump;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;