Ένα συγκλονιστικό βίντεο-ανασκόπηση με τις δράσεις της αυτο-οργανωμένης δομής του Πλατάνου στη Λέσβο!
Ο Πλάτανος αποτελεί μια αυτο-οργανωμένη πολυεθνική δομή αλληλεγγύης με στόχο την ολόπλευρη στήριξη και υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στην πρώτη γραμμή των αφίξεων στη βόρεια Λέσβο.

Τους τελευταίους 7 μήνες, ο Πλάτανος αποτελεί μια αυτο-οργανωμένη πολυεθνική δομή αλληλεγγύης με στόχο την ολόπλευρη στήριξη και υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στην πρώτη γραμμή των αφίξεων στη βόρεια Λέσβο.

Ο Πλάτανος πλαισιώνεται από αλληλέγγυους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και βασίζεται στην οριζόντια αντι-ιεραρχική οργάνωση, στην άμεση δράση και στην προώθηση της αλληλεγγύης χωρίς διαχωρισμούς.

Η δομή αποτελείται από το camp το οποίο βρίσκεται πάνω στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς και την ομάδα διάσωσης η οποία επιχειρεί στη θάλασσα.
Το camp παρέχει στεγνά ρούχα, φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές γύρω από τη Σκάλα Συκαμιάς.

Η ομάδα διάσωσης δημιουργήθηκε σε απάντηση της παντελούς έλλειψης διασωστικών σκαφών, εφόσον στην αρχή τα μόνα σκάφη που προσέφεραν βοήθεια στη θάλασσα ήταν εκείνα των ψαράδων.

Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε ένα σκάφος από την Αθήνα και να δημιουργήσουμε μία θαλάσσια ομάδα διάσωσης με ναυαγοσώστες, γιατρούς και μεταφραστές, όλοι τους αλληλέγγυοι.

Από Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβρη έφταναν στον Πλάτανο 1500 πρόσφυγες κατά μέσο όρο την ημέρα.
Στο απόγειο των αφίξεων παρείχαμε στήριξη σε περισσότερους απο 3 χιλιάδες ανθρώπους την ημέρα.
Λόγω των σχεδόν μηδενικών αφίξεων τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η Αυτο-οργανωμένη Δομή του Πλατάνου βρίσκεται στη φάση σταδιακής απομάκρυνσης των υποδομών της από τη Σκάλα Συκαμιάς.

Link οικονομικής ενίσχυσης Πλατάνου

https://www.generosity.com/emergencie

fb page: https://www.facebook.com/solidaritypl

email: teamplatanos@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;