Atenistas: Ένας μοναδικός περίπατος στην ιστορία των Αμπελοκήπων
Δείτε το βίντεο!

Την Κυριακή 22 Μαΐου, όλα έδειχναν πως οι Αθηναίοι θα μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους: στην πόλη δεν κυκλοφορούσαν τα ΜΜΜ κι ο καιρός προμήνυε καταιγίδα.

Κι όμως, η όρεξη για βόλτα και γνωριμία με μια περιοχή της Αθήνας όχι τόσο τουριστικά ελκυστική και διάσημη, ξεπέρασε τις αναποδιές και περίπου 600 άτομα παρευρέθηκαν στην ξενάγηση των Αμπελοκήπων.

Ο περίπατος ξεκίνησε από ένα ιστορικό τοπόσημο, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τη γνωστή Λεωφόρο, όπου ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους για το παρελθόν της ομάδας, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια. Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε σε σημαντικά κτίρια της περιοχής τα όποια προσπερνούμε καθημερινά χωρίς να γνωρίζουμε τις παλαιότερες χρήσεις τους, μάθαμε το παρελθόν τους, ακόμη και μικρά «ιστορικά» κουτσομπολιά γύρω από αυτά, έχοντας για ξεναγό τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, τον κ. Νίκο Παραδείση, γνωστό και ως «βιογράφο» των Αμπελοκήπων. Η βόλτα μας κατέληξε στον κινηματογράφο Αθήναιον, όπου είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον κ. Βασίλη Δημητρίου, τον μοναδικό στην Ευρώπη πλέον ζωγράφο αφισών για το σινεμά. Ενημερωθήκαμε για την προσωπική του αγάπη για την τέχνη του, τη σημασία της και την μεταλαμπάδευσή της στην νεότερη γενιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Παραδείση, ερευνητή και συγγραφέα των βιβλίων «Αμπελόκηποι-Περιήγηση στις παλιές γειτονιές» και «Αμπελόκηποι-Περιήγηση στις αναμνήσεις μιας γειτονιάς», που υπήρξε οδηγός στην έρευνά μας και ακούραστος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του περιπάτου ˙ την ΠΑΕ ΠΑΟ για την άμεση ανταπόκριση και συγκεκριμένα τους κ. κ. Βασίλη Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ και παλαίμαχο τερματοφύλακα, Ηλία Μιχαλαριά, Πρόεδρο της «Παναθηναϊκός Α.Ο.», Σελήνη Ευθυμίου, Υπεύθυνη Marketing της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιάννη Αϊδινιώτη, προπονητή του τμήματος πυγμαχίας ˙ τον κ. Βασίλη Δημητρίου, ζωγράφο, που μας υποδέχτηκε στο δεύτερο σπίτι του, το Αθήναιον. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους Αθηναίους κάθε ηλικίας που, παρ’ όλες τις δυσκολίες, μας ακολούθησαν και σε αυτόν τον περίπατο με τα παιδιά τους και τα σκυλιά τους!
Ραντεβού στο επόμενο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;