Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το ΤΕΙ Αμαλιάδας!
Ενημερωθείτε σχετικά!

μεταπτυχιακά 2016

Από την Σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Τεχνολογίες Παραγωγής και Διατροφική Αξία Φυτικών Προϊόντων».

Ο τίτλος του μεταπτυχιακού στα Αγγλικά είναι: MasterofSciencein:

«Horticultural Technology – Nutritional Value of Plant Products».

Με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΠΜΣ) ουσιαστικά αναβαθμίζεται το ΤΕΙ και αποκτά πλέον τη δυνατότητα να στελεχωθούν τα εργαστήριά του με ερευνητές, οι οποίοι στη συνέχεια με τις γνώσεις τους θα συμβάλουν τα μέγιστα στην  ενίσχυση του αγροτικού τομέα εντός και εκτός Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Παπασωτηρόπουλος, κληθείς να σχολιάσει αυτή τη σημαντική εξέλιξη ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’: «Είναι μία καινούργια σελίδα για το Τμήμα, γιατί ακριβώς απέκτησε τη δυνατότητα να στελεχωθούν τα εργαστήρια με ώριμους ερευνητές, οι οποίοι αφού εξειδικευθούν σε νέες γεωργικές τεχνικές και τεχνολογίες, θα μπορούν να προάγουν και τους ερευνητικούς στόχους του Τμήματος και να στελεχώσουν ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς  και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα στελέχη αυτά θα έχουν αποκτήσει ένα ισχυρό επίπεδο γνώσεων, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής έρευνας. Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού μπορούν εάν θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε διδακτορικό επίπεδο, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας».

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα λειτουργήσει από το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί  η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και η προαγωγή της έρευνας στο Επιστημονικό Πεδίο «Τεχνολογίες Παραγωγής και Διατροφική Αξία Φυτικών Προϊόντων», από πτυχιούχους Τμημάτων AEI,  Γεωπονίας, Βιολογίας, Χημείας, και συναφών του ΠΜΣ γνωστικών αντικειμένων, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονης τεχνογνωσίας και την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στο επίπεδο της πρωτογενούς παραγωγής, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της ποιότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας των προϊόντων φυτικής παραγωγής.

Σκοπός του προγράμματος

  • Η απόκτηση ισχυρού επιστημονικού υπόβαθρου ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να διευρύνουν την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση στην εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στην φυτική παραγωγή, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της ποιότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
  • Η έρευνα για την παραγωγή και αξιοποίηση προηγμένων θεωρητικών γνώσεων, και κυρίως η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών και τεχνολογιών αιχμής που θα  οδηγήσουν άμεσα σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρηματικές δράσεις για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας (με ισχυρά εξαγωγικό προσανατολισμό) και της χώρας.
  • Η αξιοποίηση των ιδιαίτερα σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων και καινοτόμων εφαρμογών που ήδη έχουν αναπτυχθεί από τα μέλη ΕΠ του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.
  • Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη με καθαρά αναπτυξιακά κριτήρια και εξαγωγικό προσανατολισμό, καθετοποιημένων παραγωγικών μονάδων, ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα επιστημονικά στελέχη για την παραγωγή φυτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, δευτερογενών μεταβολικών προϊόντων, δραστικών και φαρμακευτικών ουσιών κ.λπ.
  • Η αειφορική διαχείριση των αγροοικοσυστημάτων, προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μηδενικής ρύπανσης, χαμηλού υδατικού αποτυπώματος και προσαρμογής του αγροδιατροφικού τομέα στην κλιματική αλλαγή.
  • Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού Επιστημονικού Δυναμικού  και ο περιορισμός της διαρροής προς χώρες της αλλοδαπής των καλύτερων από τους πτυχιούχους των προαναφερόμενων Τμημάτων των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι

Το Π.Μ.Σ. του Τμήματος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο: «Τεχνολογίες Παραγωγής και Διατροφική Αξία Φυτικών Προϊόντων», Master of Science in «Horticultural Technology – Nutritional Value of Plant Products».

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Τα μαθήματα προσφέρονται στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο Σπουδών και η εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας αρχίζει από το δεύτερο εξάμηνο και ολοκληρώνεται στο τρίτο εξάμηνο σπουδών.

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΜΠΣ ορίζεται σε ετήσια βάση με απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. με ανώτατο όριο τους είκοσι (20) μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το Π.Μ.Σ. θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα και η διάρκεια λειτουργίας του έχει οριστεί μέχρι και το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οπότε και θα αξιολογηθεί η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;