Ποιο είναι το μυστικό των Γάλλων για μακροζωία;
Η διατροφή των Γάλλων είναι γεμάτη λιπαρά, αλκοόλ, αλάτι και παρ' όλα αυτά έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μαρκοζωίας στην Ευρώπη. Ποιο είναι το μυστικό τους;

 γαλλική κουζίνα

Οι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά κάνουν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, αλάτι, αλκοόλ και άλλα «απαγορευμένα» τρόφιμα, τελικά έχουν την καλύτερη υγεία στην Ευρώπη.

Οι Γαλλίδες για παράδειγμα, έχουν ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα επιβίωσης στην Ευρώπη, ζώντας κατά μέσο όρο 85,3 χρόνια. Οι Ελληνίδες ζουν κατά μέσο όρο 81,8 χρόνια.

Το «γαλλικό παράδοξο» έχει συσχετιστεί με διάφορους παράγοντες, όπως η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, το οποίο περιέχει ρεσβερατρόλη, συστατικό που έχει κάποιες αντιφλεγμονώδεις και άλλες ωφέλιμες ιδιότητες αλλά οι επιστήμονες δίνουν μεγαλύτερα εύσημα σε ένα τυρί!

Μάλλον το πιο αμφιλεγόμενο τυρί, απ’ όσα γνωρίζουμε: το ροκφόρ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας το ροκφόρ έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία.

Δες εδώ τα πιο γνωστά πιάτα της γαλλικής κουζίνας!

Οι ερευνητές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Lycotech στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας μελέτησαν το ροκφόρ και τις φημολογούμενες υγιεινές ιδιότητές του, παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι.

Το ροκφόρ έχει, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

Οι Βρετανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεμονώδη συστατικά του εν λόγω του τυριού και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Αυτό είναι λοιπόν το γαλλικό παράδοξο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;