Τρεις εξερευνητές σκαρφάλωσαν σε μία λίμνη λάβας! Οι εικόνες κόβουν την ανάσα!
Οι εξερευνητές σκαρφάλωσαν όσο πιο κοντά γίνεται σε μια λίμνη λάβας και μας διηγούνται την ιστορία.

Οι εξερευνητές σκαρφάλωσαν όσο πιο κοντά γίνεται σε μια λίμνη λάβας και μας διηγούνται την ιστορία.

Περισσότερα extreme νέα στο redbull.com

Στο κέντρο του νησιού Ambrym υπάρχει μια λίμνη λάβας πάνω στο ηφαίστειο Benbow. Είναι τόσο μεγάλη που μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι γίνεται μέσα στην καρδιά της Γης. Πέρσι, τρεις εξερευνητές και ένας film director, ταξίδεψαν στο ηφαίστειο και σκαρφάλωσαν μέσα του.

Οι τρεις έμπειροι αναρριχητές ήταν η Lohmann, ο άντρας της Sebastian Hofmann και ο ηφαιστειολόγος Thomas Boyer. Ταξίδεψαν μέχρι τη λίμνη λάβας όχι μόνο για να μαζέψουν δείγματα από τη λάβα και να μάθουν περισσότερα για την καλτνέρα του Ambrym, αλλά και για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους “ξεκλειδώνοντας” το μυστήριο του ηφαιστείου.

Με αυτό το στόχο λοιπόν, το group πέρασε μέσα από ένα τροπικό δάσος και πάνω από μια περιοχή από όπου είχε περάσει λάβα στο παρελθόν χρησιμοποιώντας 600 μέτρα σκοινί, σκηνές και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φτάσει στο τρίτο επίπεδο (το πιο κοντινό επίπεδο κοντά στη λάβα) του Benbow.

Η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίζει συνέχεια τους κινδύνους που παρουσιάζονταν μπροστά της. Μετά από εβδομάδες γεμάτες με όξινη βροχή, το φόβο των δυνατών εκρήξεων και την έκθεση στα τοξικά αέρια και τους δυνατούς ανέμους από θείο, οι τρεις εξερευνητές γεμάτοι περιέργεια έφτασαν στον προορισμό τους και είδαν από ψηλά την παλλόμενη λάβα.

“Δεν υπάρχουν πινακίδες που να σου λένε να σταματήσεις γιατί πιο πέρα έχει υπερβολική ζέστη. Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψεις είναι να κατέβεις κάτω και να καείς τελικά”, μας λέει ο Hofmann. “Αλλά είχαμε φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο, οι συνθήκες ήταν τέλειες και φυσικά… η περιέργεια κέρδισε το φόβο.”

ένας-εξερευνητής-σκαρφαλώνει-μέσα-στο-benbow

(c) Ulla Lohmann
(c) Ulla Lohmann

ο-sebastian-hofman-κοιμάται-δίπλα-στο-ηφαίστειο

πεζοπορία-προς-το-ηφαίστειο-benbow

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;