Ψαλίδα: Κόλπα για να την αντιμετωπίσεις χωρίς να κόψεις τα μαλλιά σου!
Αναρωτιέσαι τι να κάνεις με τη ψαλίδα; 3 κόλπα για να απαλλαγείς από αυτή!

ψαλίδα

Έχεις θέμα με τη ψαλίδα; Δες εδώ 3 κόλπα για να την αντιμετωπίσεις!

Η αντικειμενική αλήθεια είναι πώς όλες οι γυναίκες υποφέρουν από τη ψαλίδα, ειδικά αυτές που θέλουν να έχουν μακριά μαλλιά και αυτό γιατί διότι δε ξέρουμε να τα φροντίζουμε σωστά.

Η ψαλίδα ιατρικά ονομάζεται “τριχοπτίλωση” και προκαλείται από τη θερμική, μηχανική ή χημική καταπόνηση που φθείρει το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των τριχών. Με λίγα λόγια μη χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το πιστολάκι ή το ισιωτικό σας.

Το κάνετε όμως και το ξέρουμε γιατί και εμείς εδώ το κάνουμε. Γνωρίζετε ότι εάν κόψετε τα μαλλιά σας θα απαλαχθείτε από αυτή, αλλά δε πρόκειται να το κάνετε και το ξέρουμε γιατί ούτε εμείς θα το κάναμε! Γι’ αυτό και βρήκαμε τρεις σπιτικές μάσκες που όπως λένε οι ειδικοί βοηθάνε σε μεγάλο ποσοστό στην αντιμετώπιση της ψαλίδας.

Επομένως δώστε προσοχή:

Αβοκάντο

Έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε πώς το αβοκάντο είναι η λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει. Ο,τι και να είναι αυτό. Πέρα από την πλάκα είναι πράγματι πολύ ευεργετικό και βασικά το συνειδητοποιήσαμε γράφοντας το άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Το αβοκάντο λοιπόν απ’ ότι φαίνεται λειτουργεί και ως conditioner για λαμπερά μαλλιά. Τα άπειρα θρεπτικά συστατικά που έχει μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να θρέψουν και παράλληλα να διεγείρει την ανάπτυξή τους. Το αβοκάντο έχει επίσης μαλακτικές ιδιότητες για τις τρίχες.

  • Λιώστε ένα ώριμο αβοκάντο και ανακατέψτε το με δύο κουταλιές της σούπας από ελαιόλαδο και λάδι καρύδας μέχρι να δημιουργήσετε μια κρέμα.
  • Εφαρμόστε αυτήν την μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σας (αποφύγετε τις ρίζες).
  • Αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε και, στη συνέχεια, λουστείτε κανονικά.
  • Επαναλάβετε σε εβδομαδιαία βάση, ή τουλάχιστον 2-3 το μήνα.

Μάσκα με αυγό

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ψαλίδας. Επειδή η τρίχες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνες, τα αυγά συμβάλλουν στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών.

Επιπλέον, θα κάνουν τα μαλλιά σας πιο λεία, θα μειώσουν το μπέρδεμα και θα τα κάνουν πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών με αυγό μία φορά την εβδομάδα σε τακτική βάση. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πρώτα για να μην δημιουργηθούν κόμποι.

  • Χτυπήστε ένα κρόκο αυγού και ανακατέψτε το με 2 ή 3ς κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. “Δουλέψτε” το σε νωπά μαλλιά, αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Τέλος, λουστείτε με το κανονικό σαμπουάν των μαλλιών σας.
  • Εναλλακτικά, χτυπήστε ελαφρά ένα αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 20 με 30 λεπτά πριν το ξεβγάλετε και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Conditioner σε βάθος με ζεστό λάδι

Η θεραπεία με ζεστά έλαια βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην μείωση της ψαλίδας και την πρόληψη δημιουργίας της εξαρχής. Για υγιή μαλλιά, κάντε τακτικά θεραπεία με ενυδατικά έλαια και φυσικές μάσκες μαλλιών.

  • Ζεστάνετε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο ή καστορέλαιο σε φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα περίπου.
  • Τρίψτε το σε μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Αφήστε το για τουλάχιστον 45 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.
  • Επαναλάβετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες δεντρολίβανο, σανταλόξυλο, ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο, αφότου πρώτα έχετε ζεστάνει το βασικό έλαιο μόνο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;