ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού: Ρυθμίσεις για τους σπουδαστές
Διαβάστε σχετικά!

ΙΕΚ υπουργείου τουρισμού

Ρυθμίσεις για τους σπουδαστές του ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού

Μετά την παύση λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αθήνας, αρμοδιότητας του υπ. Τουρισμού, και μέχρι την επανίδρυση του με νέες προβλεπόμενες από το Ν. 4186/2013 ειδικότητες, τα αρχεία του και το μητρώο καταρτιζομένων μεταφέρονται στο Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου.

Στις περιπτώσεις που μετά την παύση λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αθήνας, απαιτείται χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), Πιστοποιητικού σπουδών Ι.Ε.Κ. ή Βεβαίωσης σπουδών Ι.Ε.Κ. σε καταρτιζόμενους που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο Ι.Ε.Κ. Αθήνας, ή η έκδοση πάσης φύσεως διοικητικών εγγράφων αρμοδιότητας Ι.Ε.Κ. Αθήνας, αυτά θα χορηγούνται από το Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου.

Καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ. Αθήνας που μετά την παύση λειτουργίας του εξακολουθούν να οφείλουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, μπορούν να την υλοποιούν μέχρι τη λήξη του έτους κατάρτισης 2015−2016, με ευθύνη του Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων κατηργημένων ειδικοτήτων των ΙΕΚ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και να λαμβάνουν ΒΕΚ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσαν.

Καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ. Αθήνας που μετά την παύ− ση λειτουργίας του έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επα− νεξέταση σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ., μπορούν να προσέλθουν σε αυτή το ανώτατο έως τρεις φορές μέχρι τη λήξη του έτους κατάρτισης 2015− 2016 και να λαμβάνουν ΒΕΚ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσαν. Οι επαναληπτικές εξετάσεις διοργανώνονται με ευθύνη του Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου.

Καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ. Αθήνας, της καταργημένης ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου» που έχουν δικαίωμα επανεγγραφής σε εξάμηνο της αυτής ειδικότητας, μπορούν να εγγράφονται στην αντι− στοιχισμένη νέα ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» και στο εξάμηνο που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, στα Ι.Ε.Κ. της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.

Καταρτιζόμενοι όλων των καταργημένων ειδικοτήτων, των Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που εξακολουθούν να οφείλουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, μπορούν να την υλοποιούν μέχρι τη λήξη του έτους κατάρτισης 2015−2016, με ευθύνη των Ι.Ε.Κ. φοίτησης τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων κατηργημένων ειδικοτήτων των ΙΕΚ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και να λαμβά− νουν ΒΕΚ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσαν.

Καταρτιζόμενοι όλων των καταργημένων ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επα− νεξέταση σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ., μπορούν να προσέλθουν σε αυτή το ανώτατο έως τρεις φορές μέχρι την λήξη του έτους κατάρτισης 2015− 2016 καινά λαμβάνουν ΒΕΚ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσαν. Οι επαναληπτικές εξετά− σεις διοργανώνονται με ευθύνη των ΙΕΚ φοίτησης τους.

Μετά τη λήξη του έτους κατάρτισης 2015−2016, καταρτιζόμενοι ειδικοτήτων προ του Ν.4186/2013, των Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που διατηρούν το δικαίωμα επανεγγραφής σε εξάμηνο, ή πραγματοποίησης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας των εν λόγω Ι.Ε.Κ, μπορούν να εγγράφονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, στην νέα ειδικότητα με την οποία έχει αντιστοιχιστεί η κατηργημένη ειδικότητα φοίτησης τους, σε Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ή άλλα δημόσια Ι.Ε.Κ. στο εξάμηνο που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;