Λαρς Φον Τρίερ: 5 ταινίες του που αξίζει να δεις!

dogville

Ο μεγάλος Δανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λαρς Φον Τρίερ έχει σήμερα, 30 Απριλίου, τα γενέθλια του και εμείς προτείνουμε 5 ταινίες του που αξίζει να δεις!

1.Melancholia

Υπόθεση: Ο Μάικλ και η Τζαστίν παραθέτουν το μεγαλοπρεπές γαμήλιο πάρτι τους στην έπαυλη της αδερφής της, ενώ ο πλανήτης Μελαγχολία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Εξαιρετική απ’ όλες τις απόψεις. Η ερμηνεία της είναι ξεχωριστή για τον καθένα. Άλλοι λένε πώς έχεις ως κεντρικό θέμα την μελαγχολία, άλλοι τον υλισμό, την διεφθαρμένη αστική τάξη. άλλοι τον θάνατο.και πόσο ματαιόδοξα φαίνονται όλα όταν αυτός είναι σίγουρος.

Εσείς τι θα κάνατε εάν γνωρίζατε ότι ο κόσμος θα εξαφανιζόταν την επόμενη ημέρα;

2. Dogville

Υπόθεση: Στην Αμερική του ’30, η φοβισμένη φυγάς Γκρέις βρίσκει καταφύγιο στην πόλη Ντόγκβιλ, κοντά στα Βραχώδη Όρη. Όταν η αστυνομία την αναζητά επίμονα, οι κάτοικοι αρχίζουν να την εκμεταλλεύονται βάναυσα, αλλά εκείνη καιροφυλακτεί με το επικίνδυνο μυστικό της.

Ο,τι και να πει κανείς γι’ αυτή τη ταινία είναι λίγο. Σκηνοθετικά είναι ίσως από τις πιο μοναδικές ταινίες που πρόκειται να δείτε. Μια αλληγορία για την αγάπη, τη σύγχρονη κοινωνία, τη φοβία, τη δειλία, τη συγχώρεση.

3. Dancer in the Dark

Υπόθεση: Η Σέλμα, μια σχεδόν τυφλή Τσέχα μετανάστρια στις ΗΠΑ του 1964, συγκεντρώνει χρήματα για να χειρουργηθεί το παιδί της που πάσχει από την ίδια πάθηση. Όταν, όμως, ένας γείτονας κλέψει τις οικονομίες της, η αντίδρασή της θα οδηγήσει σε τραγικές εξελίξεις.

Η Bjork αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι εκτός από εξαιρετική τραγουδίστρια και φοβερή ηθοποιός. Γι ακόμη μια φορά ο Τριέρ περνάει μέσα από την μεγάλη οθόνη αλήθειες για τη ζωή και τους ανθρώπους.

4. The Antichrist

Υπόθεση: Ένας ψυχαναλυτής και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θλίψη και τα προσωπικά τους τραύματα. Καταφεύγουν στην Εδέμ, μια απομονωμένη καλύβα μέσα στο δάσος, όπου πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τον εαυτό του.

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Είτε θα την λατρέψετε είτε δε θα θέλετε να ακούσετε ξανά γι’ αυτή. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο.

5. Nymphomaniac

Υπόθεση: ‘Ενας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, γεμάτη ατέλειωτες ερωτικές περιπέτειες.

Το Nymphomaniac εξίσου αμφιλεγόμενο, για εμάς ωστόσο εξαιρετικό και πραγματικό. Αξίζει να το δείτε διότι είναι ένα ιδιαίτερο εγχείρημα και ο Τριέρ εάν φημίζεται για κάτι είναι για το πόσο μοναδικές και πρωτότυπες είναι οι ταινίες του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και ψυχογραφεί τους ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;