Τσιγαρόβηχας: Τρόποι να τον αντιμετωπίσετε!
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο τσιγαρόβηχας είναι να κόψετε το τσιγάρο αλλά έχουμε και άλλες προτάσεις!

actor_jack_nicholson_smoking_a_huge_cigar-1280x800

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο τσιγαρόβηχας είναι να κόψετε το τσιγάρο αλλά σε περίπτωση που δεν είστε σε τέτοια φάση, τότε σας προτείνουμε κάποιους τρόπους που σίγουρα θα σας ανακουφίσουν.

Ο τσιγαρόβηχας είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό. Και το σώμα σας πάντα προσπαθεί να επιδιορθώσει τα όσα δεν πάνε καλά στον οργανισμό, όσο και αν εσείς δεν συνειδητοποιείτε (ή απλά δεν παραδέχεστε) ότι προκαλείτε πολλά προβλήματα με τις συνήθειές σας (κάπνισμα, κακή διατροφή, καθιστική ζωή κλπ).

Αυτοί είναι μερικοί απλοί τρόποι να τον αντιμετωπίσετε:

Ατμός από ευκάλυπτο ή μέντα στο δωμάτιο: Είτε αφήσετε ατμό από βρασμένο ευκάλυπτο, είτε ατμό από βρασμένα φύλλα μέντας ως ένα ιδιότυπο υγραντήρα στο δωμάτιό σας, θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.

Πίνετε αρκετό νερό: Η κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση του βήχα του καπνιστή, επειδή αραιώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και τον λαιμό σας. Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μπορούν επίσης να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στον ερεθισμένο λαιμό.

Απλά προσθέστε μέλι: Προσθέτοντας λίγο μέλι στο τσάι σας ή απλά αν τρώτε ένα κουταλάκι από καλό, αγνό μέλι μπορεί να απαλύνει πραγματικά το λαιμό σας. Την γεύση του ξεπερνούν μόνο οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες!

Παστίλιες λαιμού: Οι κλασικές παστίλιες για τον βήχα θα μειώσουν τον ερεθισμό που οδηγεί σε βήχα. Οι παστίλιες με βιταμίνη C μπορεί να παρέχουν την ίδια ανακούφιση για το λαιμό σας, αλλά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα των βιταμινών που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Να κοιμάστε με το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο: Στηρίξτε το κεφάλι σας σε 1-2 μαξιλάρια, ενώ κοιμάστε, για να ελαχιστοποιηθεί η αποστράγγιση της βλέννας προς τον λαιμό σας, που οδηγεί σε βήχα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός. Δεν αφήνει τον λαιμό σας να γεμίζει με βλέννα και έτσι αισθάνεστε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα, ειδικά το πρωί.

Να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε: Αυτά τα δύο αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε υγιεινού τρόπου ζωής. Ακριβώς επειδή καπνίζετε, πρέπει να προσέχετε ακόμα παραπάνω την υγεία σας.

Αλλάξτε τσιγάρα: Για αρχή μη πειραματίζεστε με τα τσιγάρα, ούτε να κάνετε τράκες από διαφορετικές μάρκες διότι μπορεί να σας προκαλέσουν τον λεγόμενο τσιγαρόβηχα. Έπειτα ακόμη και αν κάνετε τα ίδια τσιγάρα για χρόνια μπορεί κάποια στιγμή να σας πειράξουν και να εμφανίσετε τον βήχα, οπότε αλλάξτε και δοκιμάστε κάποια πιο ελαφριά ίσως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;