Το μεγαλύτερο ποσοστό εθισμένων εφήβων στο διαδίκτυο είναι στην Ελλάδα!
Το μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα ελληνικό νησί!

Penny-Needs-Help-For-Her-Computer-Addiction-On-The-Big-Bang-Theory

Το μεγαλύτερο ποσοστό εθισμένων εφήβων στο διαδίκτυο, πανευρωπαϊκά, σύμφωνα με έρευνα, βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω!

Τα στοιχεία παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος. Η Εταιρία μελέτησε τον πληθυσμό της Κω για τέσσερα χρόνια από το 2008-2012 και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Ευρωπαικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Εuropean Journal for Child and Adolescence Psychiatry, το 2012.

“Από τη μελέτη φάνηκε ότι προοδευτικά μειώνεται η ομάδα αυτών που χρησιμοποιούν ήπια το διαδίκτυο, ενώ αυξάνεται σημαντικά η ομάδα εκείνων που δυνητικά μπορούν να εθιστούν, καθώς και των εθισμένων. Και για να μιλάμε με ποσοστά, στην Κω είχαμε το υψηλότερο ποσοστό εθισμένων παιδιών στο διαδίκτυο που έχει καταγραφεί σε εφηβικό πληθυσμό στη γηραιά Ήπειρο, με 16,3% μεταξύ των χρηστών του ίντερνετ”

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ συνέδεσε τον εθισμό στο διαδίκτυο με άλλες ψυχικές διαταραχές. Ένα στα δύο παιδιά που είναι εθισμένα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον κ. Σιώμο, έχουν και άλλη ψυχική διαταραχή, με συχνότερες τη ΔΕΠΥ και την κατάθλιψη. 

Μάθε εδώ πόσο εθισμένος είσαι στο διαδίκτυο

Αυτά που παρουσιάζουν ΔΕΠΥ, σύμφωνα με γερμανική μελέτη, έχουν διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με το μέσο μαθητικό πληθυσμό να αναπτύξουν εθισμό στο διαδίκτυο.

ΔΕΠΥ είναι Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Τα γενικότερα στοιχεία δείχνουν πώς 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι χρήστες του ιντέρνετ. Συγκλονιστικός είναι και ο ρυθμός διείσδυσης παγκοσμίως από το 2000-2015, που αγγίζει το 800%, ενώ στην Ελλάδα, μόνο στην τελευταία δεκαετία, παρουσιάστηκε αύξηση κατά περίπου 47% πρόσβασης στο διαδίκτυο.

«Η πρώτη χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή σε πολίτες δεν είναι η Κίνα, αλλά το Facebook, με 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες» λέει χαριτολογώντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;