Ταξίδι στο Παρίσι: 10 πράγματα που δε γνώριζες!
Πράγματα που δε γνώριζες για το Παρίσι, την πόλη του φωτός!

 

 

paris_background

Το Παρίσι ή αλλιώς η “Πόλη του Φωτός” έχει κάποια μυστικά και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις!

  1. Σε ολόκληρο το Παρίσι υπάρχει μόνο μια πινακίδα που λέει stop, στην έξοδο από μια εταιρία στο 16ο διαμέρισμα. Το σύστημα κυκλοφορίας της πόλης είναι βασισμένο στο να δίνεται απλά προτεραιότητα σε όποιον έρχεται από τα δεξιά.
  2. Η κεντρική καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων ζυγίζει 13 τόνους και την λένε Μανώλη. (Emmanuel)

3. Anti-Nazi Jazz Clubs
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διαμορφώθηκαν τα γνωστά και ως “anti-nazi jazz clubs”. Αυτό συνέβη διότι πριν τον πόλεμο, η jazz μουσική ήταν πολύ διαδεδομένη στο Παρίσι, κλασσικό παράδειγμα ο πολύ γνωστός Django Reinhardt, υπήρχαν λοιπόν ήδη πολλά jazz clubs, τα οποία όμως δεν άρεσαν στους ναζιστές καθώς ήταν συνδεδεμένα με τους μαύρους και την κουλτούρα τους τα οποία αυτοί θεωρούσαν κατώτερα. Έτσι οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησαν τα μυστικά και επονομαζόμενα “anti-nazi jazz clubs”.

4. Οι κατακόμβες του Παρισιού
Κάτω από τη πόλη του φωτός υπάρχει κυριολεκτικά ένας λαβύρινθος, πολλών χιλιομέτρων, γεμάτος από κανάλια, κατακόμβες και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Μάλιστα χρονολογείται από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κάποια εποχή, οι αγρότες καλλιεργούσαν μανιτάρια μέσα στα σκοτεινά τούνελ ενώ κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο οι Ναζί όσο και οι Γάλλοι, είχαν κάποιες βάσεις τους εκεί.

Το πιο σοκαριστικό όμως, όσον αφορά τις κατακόμβες, είναι οι έξι εκατομμύρια σκελετοί που είναι ξεχασμένοι και πεταμένοι εκεί από τον 18ο και 19ο αιώνα.

Τη δεκαετία του ’70 είχε δημιουργηθεί ένα ρεύμα από “περίεργους” που ήθελαν να ανακαλύψουν τι ακριβώς βρίσκεται στις κατακόμβες. Παράλληλα διοργάνωναν διάφορα parties όπου η κατάσταση ξέφευγε λίγο παραπάνω, πειραματίζονταν με ναρκωτικά και άλλα παρόμοια σκηνικά. Έπειτα οι κατακόμβες μετατράπηκαν σε χώρο ελεύθερης έκφρασης αφού εκεί έβρισκαν καταφύγιο γκραφιτάδες και κάτι τέτοιο ισχύει μέχρι σήμερα. Παρ’ ότι επίσημα απαγορεύεται η είσοδος σε αυτές και έχουν σφραγιστεί, αυτό δε σταματάει τους γκραφιτάδες, οι οποίοι μεταξύ μας για κάτι τέτοια ζουν. Τέλος, δεν είναι λίγοι οι άστεγοι που βρίσκουν πλέον καταφύγιο σε αυτές.

5. Ο άνθρωπος που είχε ξεμείνει στο αεροδρόμιο.
Νομίζω οι περισσότεροι έχετε δει την ταινία του Spielberg με τον Tom Hanks. Η ταινία λέει ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά ποτέ δεν αναφέρει που. Τι και αν σας λέγαμε ότι η ιστορία είναι όντως αληθινή και είχε συμβεί το 1977 στο Charles de Gaulle, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού. Ο Mehran Nasseri ήταν Ιρανός που είχε διωχθεί από την χώρα του (χωρίς διαβατήριο) επειδή διαδήλωνε ενάντια του νέου ισλαμικού κράτους. Ο Mehran Nasseri περιπλανιόταν από χώρα σε χώρα, όπου κανείς δεν τον ήθελε, μέχρι που τον δέχτηκε το Βέλγιο το 1981.

6. Το σύνδρομο του Παρισιού
Όπως έχω αναφέρει σε άλλο άρθρο το σύνδρομο του Παρισιού πλήττει κυρίως Ιάπωνες τουρίστες.

Σύμφωνα με μελέτες οι Ιάπωνες έχουν εξιδανικεύσει το Παρίσι σε τέτοιο βαθμό που όταν φτάνουν εκεί και βλέπουν ότι η «πόλη του φωτός» έχει και τις σκοτεινές της πλευρές, τα γκέτο της, τους βρώμικους δρόμους, τους άστεγους και απογοητεύονται τόσο που παθαίνουν κρίση πανικού.

7. Όλα τα δέντρα στο Παρίσι είναι μετρημένα. Υπάρχουν 470.000

8. Όλοι λένε πόσο ακριβό είναι το Παρίσι αλλά υπάρχουν 181 μέρη που μπορείς να αγοράσεις espresso με 1 ευρώ. 

9. Εάν προσπαθούσες να πας σε όλες τις καφετέριες και τα “γαλλικά μπιστρό” που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα θα χρειαζόσουν 29,8 χρόνια της ζωής σου καθώς υπάρχουν 9,057!

10. Ο πιο στενός δρόμος στη πόλη είναι μόλις 5,75 μέτρα, ονομάζεται  Rue des Degrés  και βρίσκεται στο 2ο διαμέρισμα.

Εάν σου αρέσει το Παρίσι, τότε μάλλον θα θεωρείς και τα γαλλικά μια από τις πιο ερωτικές γλώσσες του κόσμου και εμείς σου προτείνουμε 12 γαλλικά τραγούδια που θα σε κάνουν να ερωτευτείς! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2 
  
  
 1